Болниците в Сандански и Петрич се сливат. Това става факт

...
Болниците в Сандански и Петрич се сливат. Това става факт
Коментари Харесай

Сливат болниците в Сандански и Петрич

Болниците в Сандански и Петрич се сливат. Това става факт след решение на общинските препоръки в двата града. С обединяването си лечебните заведения ще могат да покрият редица условия и да продължат съществуването си, заяви Българска национална телевизия.

Не липсват обаче и съперници на това решение – съгласно тях банкрутиралата болница в Петрич ще повлече към дъното и печелившата болница в Сандански.

Заедно със Сандански и Петрич в обединената болница присъединяване ще вземат и общините Кресна и Струмяни. Целта е да се сътвори стратегическо лечебно заведение, което да събере задоволително първокласен медицински личен състав, с който да предлага добра услуга на пациентите.

"Просто би трябвало да оцелеем, в актуалните условия на здравната система, в края на краищата, задачата на обединяването е да резервира обществения детайл, да може общинските лечебни заведения да се грижат за опазването на здравето на обществено слабите си поданици надлежно ", сподели доктор Илко Стоянов, зам.-кмет на община Петрич.

"Очаквам по-добра колаборация сред структурите на двете лечебни заведения, които по този начин или другояче се постановяваше и в предишното да си спомагат при диагностиката и лекуването на пациентите ", изясни доктор Илия Тонев, шеф на МБАЛ "Св. Врач " – Сандански.

Обединението на лечебните заведения би трябвало да избави и доста от отделенията, които в този момент или не съществуват поради липса на лекари или са напълно подвластни от един лекар.

"Не чакам единствено положителни неща да се случват в околните 2-3 години, тъй като проблемите са трупани с десетилетия, и мъчейки се да ги решаваме ние във времето, не можем да реализираме изведнъж чудеса ", добави доктор Илия Тонев.

В момента болница "Свети Врач " – Сандански ръководи и болница "Рокфелер " в Петрич, като е взела чартърен материалната база и личния състав. Този способ на работа съгласно част от лекарите може да се резервира и отсега нататък, а не да се стига до сливане на лечебни заведения.

"Петрич са във банкрут, нали, а ние си закриваме нашето сдружение, с цел да създадем една имагинерна болница, която и сега действа отново споделям като една ", разяснява доктор Георги Алексиев, доктор в МБАЛ „ Св. Врач " - Сандански.

"Няма нищо неприятно в това ние да се сплотяваме, само че за какво не се сплотяваме с сътрудници, които по този начин са позиционирани добре на пазара ", съобщи Костадин Станоев, общински консултант.

Предвижда се постройките на лечебните заведения в Петрич и Сандански да се запазят. В обединеното здравно заведение чакат по-лесно да притеглят млади лекари и стипендианти. Надяват се да вдигнат и конкуренцията измежду медицинските лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР