Болниците в Русе са пред колапс. Три от петте здравни

...
Болниците в Русе са пред колапс. Три от петте здравни
Коментари Харесай

Болниците в Бяла и Русе са пред колапс

Болниците в Русе са пред колапс. Три от петте здравни заведения в района са претъпкани, заяви Нова телевизия. В болничното заведение в Бяла обстановката е сериозна, тъй като не доближават апарати за обдишване, а няма къде да бъдат препратени нуждаещите се пациенти.

Прокуристът на МБАЛ " Юлия Вревска " в Бяла - Димитър Димитров изясни, че от 20 август болница в Бяла има 31 кревати за лекуване на COVID-19. От една седмица всички те са заети. Пренасочваме хората към лечебните заведения в Русе, добави той.

" Проблемът с апаратурата не стои на дневен ред. Имаме 36 кревати за интензивно лекуване и от два дни те са цялостни. Липсата на свободни кревати в интензивния бранш е извънредно притеснителна ", сподели административният шеф на УМБАЛ " Медика " - Русе - Алисе Муртезова.

Според нея утежняването при Делта разновидността на вируса настава извънредно бързо.

" Четвъртата вълна към момента е в динамичност. При нас лежат главно неимунизирани заболели. Процентът на наново боледуващите и имунизираните е доста дребен. Ваксини има доста, само че хората не са имунизирани ", изясни шефът на белодробната болница в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР