Болниците в малките населени места се нуждаят от повече млади

...
Болниците в малките населени места се нуждаят от повече млади
Коментари Харесай

Болниците в малките населени места се нуждаят от млади лекари

Болниците в дребните обитаеми места се нуждаят от повече млади лекари, споделя пред БНР някогашният шеф на лечебното заведение в Исперих доктор Абдулах Заргар. Историята му, обвързвана с приемането на българско поданство, трогна цяла България. Д-р Заргар е роден в Иран, само че преди близо 20 години избира да остане в България. " Урокът е явен - че би трябвало да сме дружно, да се борим дружно ", споделя година след началото на Covid рецесията лекар Абдулах Заргар.
" Вторият урок, който е доста скъп, е, че хората схванаха, че нашето опазване на здравето не е чак толкоз зле, ние можем да се оправим и този урок е, че не би трябвало да подценим нашите сили, просто би трябвало да ги активизираме и да оказваме помощ ", акцентира лекарят.
За оправянето с вируса доктор Заргар счита, че единственият късмет е имунизацията, като " най-голямо достижение на медицината ".
При третата вълна на ковид болничното заведение в Исперих, която разполага със 110 кревати, се оправя по-добре. " Естествено, за нас е мъчно. Много от личния състав са имунизирани. Това хубаво ги пази и също така някои от тях към този момент са прекарали ", показва медикът.
Както и в други лечебни заведения в дребните обитаеми места, по този начин и в Исперих дефицитът на фрагменти остава главен проблем. " Дано по този начин да стане, че малко по-млади хора вместо да вървят по чужбина да дойдат в дребните места да работят. При нас никак не е зле ", акцентира доктор Заргар.
Затова лекар Абдулах Заргар е избрал за собствен дом България. Вече 18 години е доктор у нас. От февруари е с българско поданство. " За мен най-ценното е благодарността от народа. Когато пристигна моментът, те всички застанаха зад мен ", признава медикът.
Защото лекар Сердар умее да печели благосклонностите на хората, които лекува. Хиляди пациенти поддържаха обичаният си ортопед и събраха подписка в поддръжка на. " Такава полезност в никакъв случай и на никое място по света не съм получавал ", споделя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР