Болниците в град Газа и северната част на Газа са

...
Болниците в град Газа и северната част на Газа са
Коментари Харесай

Болниците в Газа на ръба на колапса

Болниците в град Газа и северната част на Газа са в последните си „ сериозни часове “ и се чака изцяло да спрат да работят заради липса на гориво и вследствие на „ директно и съзнателно ориентиране “, сподели държавната медийна работа.

Броят на лечебните заведения, които са спрели работа от началото на израелската атака, доближи 21.

Докато офанзивите към болничното заведение Al-Shifa се ускориха, ръководителят на най-голямото здравно заведение в Газа, Мохамед Абу Салмия, сподели пред Al Jazeera, „ Този ​​ден беше ден на война против лечебните заведения. “

Правителството прикани за „ незабавно, неотложно и непрекъснато “ отваряне на граничния пункт Рафа, макар че помощта и медицинските консумативи могат да потекат към лечебни заведения и разнообразни центрове за помощ. Той също по този начин прикани за по този начин нужното гориво, тъй че лечебните заведения да могат да продължат да работят и да дават здравни услуги на хилядите нуждаещи се.

„ Държим израелската окупация и интернационалната общественост, изключително Съединени американски щати, изцяло виновни “ за закононарушенията, осъществени против „ беззащитни “ палестинци в Газа, добави медийният офис.

Министерството на здравеопазването на Газа споделя, че броят на убитите палестинци от 7 октомври насам е повишен до 11 078, в това число минимум 4 506 деца.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР