Болниците в Габрово и в Плевен ще са ни приоритетни.

...
Болниците в Габрово и в Плевен ще са ни приоритетни.
Коментари Харесай

Министър Ананиев от Габрово: Около 10 души са били в контакт с двете болни жени

Болниците в Габрово и в Плевен ще са ни предпочитани. Първо за тях ще предвидим нужните санитарни материали и хигиенични средства.

Това сподели довечера в Габрово министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му, изпратени са 60 проби от Габрово и се счита, че са обхванати всички лица, които са били в допир с двете инфектирани с ковид дами. Според министъра предоставените хигиенични санитарни средства ще стигнат за към десетина дни, само че по-късно има подготвеност за обезпечаване на нови.

Ананиев разкри какво е положението на двама от пациентите, инфектирани с ковид

Засега болните в инфекциозното поделение, което разполага с 10 кревати, ще се обслужват от тримата лекари - експерти по инфекциозни заболявания, в Габрово, а в случай че се появи нужда в бъдеще, има подготвеност за командироване на експерти, уточни министър Ананиев. По думите му, към 10 души са били в контакт с двете заболели дами, останалите 50 проби, изпратени за проучване в Националната референтна лаборатория, са на хора от болничния личен състав.

Жените, инфектирани с ковид в Габрово, не са имали контакт

Припомняме, две дами - едната на 75, а другата на към 40 години, са болни от ковид. Те са изолирани в инфекциозното поделение на регионалната болница "Д-р Тота Венкова ", лекуват се и ще останат тук. Болницата е под карантина, има 24-часова полицейска защита. Не се позволяват свиждания, не се одобряват заболели, с изключение на такива с животозастрашаващи заболявания; на този стадий и не се изписват заболели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР