Болниците са хванати в кръстосания огън по време на войната

...
Болниците са хванати в кръстосания огън по време на войната
Коментари Харесай

Болниците имат специална защита според правилата на войната. Защо са на прицела в Газа?

Болниците са хванати в кръстосания огън по време на войната Израел-Хамас — както безусловно, по този начин и в спорните разкази за спора < /p> От ISABEL DEBRE Associated Press, 11 ноември 2023 година, 15:25

ЙЕРУСАЛИМ -- Началникът на хирургията в най-голямата и най-модерна болница в Газа подвигна телефона си в събота пред отблъскване на оръдейна пукотевица и артилерийски обстрел. „ Слушайте “, сподели доктор Маруан Абу Сада, до момента в който борбата бушуваше към болница Шифа.

Снаряди съскаха през двора на болничното заведение и се блъскаха в отделенията, до момента в който израелските бойци и бойците на Хамас заключени в непосредствен пердах. Лекарите се пробваха да оказват помощ на пациентите, даже когато те бягаха да търсят прикритие.

Абу Сада разказа Шифа като гибелен капан за хиляди ранени от войната, медицински личен състав и разселени цивилни, укриващи се там. Израелската войска отхвърли да е нанесла директни удари или да е сложила Шифа под блокада.

В тази война Израел-Хамас лечебните заведения в главната бойна зона на Северна Газа от ден на ден завършват на прицела, до момента в който израелските танкове скърцат през издълбаното сърце на град Газа. Те също по този начин са се трансформирали в огнище на воюващи разкази.

Израел твърди, че бойците на Хамас употребяват лечебните заведения като щитове за бойци, само че не е дал доказателства за това, до момента в който палестинците и правата групи упрекват Израел в неразумно пострадване на цивилни, търсещи заслон.

Битките към Шифа в събота повдигнаха незабавен въпрос: Кога медицинските заведения губят специфична отбрана според интернационалното филантропично право?

Израел твърди, че Хамас разполага военни активи под лечебни заведения и други чувствителни обекти като учебни заведения и джамии. Кръвопролитията обслужват дневния ред на Хамас, се споделя в него, печелейки интернационално внимание и благосклонности към палестинската идея.

Израел е показал Шифа, потвърждавайки, че Хамас оперира командния си щаб под болничен комплекс. Израелските военни пуснаха илюстрирана карта на Шифа, маркирана с хипотетичните локации на подземните бойни уреди, без да оферират спомагателни доказателства. Хамас и шефът на болница Шифа Мохамед Абу Селмия отхвърлят ​​това.

Израел сподели, че ще преследва бойците на Хамас, където и да се намират, като в същото време се пробва да пощади живота на цивилни.

„ Ако забележим терористи на Хамас да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало “, сподели представителят на израелската войска подполковник Ричард Хехт. < /p>

Миналата седмица Израел отбрани своята бомбардировка против ескорт с кола за спешна помощ, евакуиращ ранени пациенти от Шифа, потвърждавайки, че е превозвал бойци на Хамас. Този удар умъртви минимум 12 инцидентни минувачи, сподели Абу Селмия.

Попитан за съботните събития в Шифа, основният израелски боен представител контраадмирал Даниел Хагари сподели, че силите не обсаждат болница Shifa, само че разрешават безвредна изходна точка от източната страна на болничното заведение. Той сподели, че армията е в контакт с болничните чиновници и ще помогне да се реалокират бебетата, които се лекуват там, в друга болница в неделя. цялостни с отломки улици пред болничното заведение за деца Рантиси в Газа, оповестиха филантропични чиновници. Израелската войска твърди, че е идентифицирала бойци на Хамас, ситуирани измежду цивилни в Рантиси, когато са нахлули в региона предходната седмица. Някои екстремисти избягаха, откакто армията отвори кулоар за евакуация на цивилни, се споделя в известието. и не е ясно какъв брой хора са евакуирани.

Амос Ядлин, някогашен началник на израелското военно разузнаване, сподели пред израелския Канал 12, че засилващата се борба за Шифа и други лечебни заведения основава морал и военни алтернативи за командирите.

„ Въпреки това имаме намерение да се оправим с тези лечебни заведения “, добави той. „ Днес на всички е ясно, че те са основните командни центрове на Хамас. “

По време на войната палестински фамилии, бягащи от бомбардирани домове, намират леговище в медицински съединения, вярвайки, че са по-безопасни от други други възможности.

Камал Наджар, 35-годишен, който се приюти в Шифа с дребния си наследник и дребната си щерка тази седмица, сподели, че има вяра, че болничното заведение ще бъде „ неразрешена даже за Израел “. “, сподели той, говорейки по телефона от централния град Деир ал-Балах, където дойде пешком в петък, откакто избяга от това, което сподели, че са стачки против болничното заведение с десетки хиляди други.

В събота към 1500 пациенти, дружно с 1500 медицински служащи и към 15 000 разселени хора към момента бяха блокирани в Шифа, споделиха здравните управляващи. Те споделиха, че спиране на тока е потопило болница Шифа в мрак и е изключило животоспасяващо съоръжение, убивайки няколко пациенти — в това число новородено в развъдник.

Палестинските медицински служащи упрекват Израел в образуване на тотална офанзива против инфраструктурата, с цел да накаже популацията и да принуди предаване. „ Това значи, че „ Не единствено ще ви убием и раним, само че и ще подсигуряваме, че няма къде да отидете, с цел да се лекувате “, сподели доктор Гасан Абу Сита, английски палестински хирург, работещ за Лекари без граници в град Газа. < /p>

Около 190 медицински служащи са измежду повече от 11 000 палестинци, убити от началото на войната, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа. Продължаващата израелска бомбардировка разруши 31 коли за спешна помощ и извади от работа 20 лечебни заведения, сподели министерството. Войната беше провокирана от бруталната офанзива на Хамас на 7 октомври против Южен Израел, при която бяха убити към 1200 души.

„ Смъртта постоянно се усеща близо “, сподели Насим Хасан, 48-годишен доктор в южния град Хан Юнис. Твърде доста сътрудници, сподели той, са напуснали болничното заведение единствено с цел да се върнат часове по-късно в чували за трупове. Той имаше непосредствен диалог в четвъртък, когато две ракети паднаха единствено на метри от колата за спешна помощ му.

„ Това е война на тотално заличаване и на никое място няма отбрана, " той сподели. „ Израел би могъл да бъде по-точен, само че избира да не бъде. “

Израел сподели, че е ориентиран против бойци на Хамас, а не против цивилни. Той обаче е употребявал мощни експлозиви при удари против гъсто обитаеми региони, които са умъртвили огромен брой дами и деца.

Исковете и насрещните искове за лечебните заведения в Газа провокираха упоритост въпроси за това какво е позволено според интернационалните закони, уреждащи войната.

Международното филантропично право дава на лечебните заведения специфична отбрана по време на война. Но лечебните заведения могат да изгубят отбраната си, в случай че бойците ги употребяват, с цел да скрият бойци или да съхраняват оръжия, сподели Международният комитет на Червения кръст.

Въпреки това би трябвало да има доста предизвестие преди офанзиви, с цел да се даде опция за безвредна евакуация на пациенти и медицински служащи, сподели юридическият чиновник на МКЧК Кордула Дроге. център, правилата на интернационалното право остават в действие, сподели Джесика Улфендейл, специалист по военна нравственос в университета Case Western Reserve в Охайо.

" Това не лицензира мигновена офанзива ", сподели тя. „ Трябва да се подхващат стъпки за отбрана на почтените, доколкото е допустимо. " военна цел, офанзивата е противозаконна съгласно интернационалното право.

В публицистична публикация, оповестена в петък в английския вестник The Guardian, прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан насочи предизвестие към бойците че тежестта на доказване е върху тях, в случай че настояват, че лечебни заведения, учебни заведения или молитвени домове са изгубили своя предпазен статут, тъй като се употребяват за военни цели. А летвата за доказателства е доста висока.

„ Ако има подозрение, че граждански обект е изгубил своя предпазен статут, нападателят би трябвало да одобри, че е предпазен “, написа Хан. „ Тежестта да се потвърди, че този предпазен статут е изгубен, се носи от тези, които стрелят с въпросния револвер, ракета или ракета. “

Важни истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Правила за дискретност на ABC News Network Вашите права за дискретност на щата Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на децата Въз основа на ползи РекламиОтносно измерването на NielsenУсловия за използванеНе продавайте и не споделяйте персоналната ми информацияСвържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10- 31-2023.26/client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-20
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР