Болниците не трябва да са търговски дружества. Това заяви пред

...
Болниците не трябва да са търговски дружества. Това заяви пред
Коментари Харесай

Д-р Иван Кокалов: Държавата няма да фалира от раздаване на средства

" Болниците не би трябвало да са търговски сдружения ". Това съобщи пред Канал 3 доктор Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ.

" В околните 2-3 години заплатите на медиците би трябвало да се удвоят. Има митинг на доста дребен брой медицински сестри, не на всички ", продължи той.

" Мисля, че има втора вълна, а есенно-зимния сезон ще стане мъчно да се разграничи дали човек има грип или КОВИД. Ще бъде притеснително, в случай че се наслагват, да се ваксинират хората с съпътстващи болести преди есенния грип. Съмнявам се, че огромна част от жертвите са умряли от КОВИД, а от затруднения на съпътстващи болести, той си отива от главното си заболяване, коронавирусът е единствено фитил ", счита лекарят.

" Правата и свободите на жителите би трябвало да минат нагоре в целите, би трябвало да се подсигуряват. Ще се включим, в случай че се постанова полемика за Конституцията. Не сме срещу правото на митинг, само че той би трябвало да бъде написан ", продължи Кокалов.

" Това, което в този момент най-после виждам в митингите с палатките, мятане на яйца, това не е митинг, а безчинство. Ако желаят нещо, то има способи да си показват настояванията. Реакцията идва от хората на улицата, които не са удовлетворени от модела, неудовлетворени са от обществени претенции. Много от нещата не стават по либерален метод, а посредством шуробаджанащина. Малко са новите текстове, които се оферират, множеството са преномерирани, по-скоро се цели спор в обществото ", разяснява още Кокалов.

Според него " 120 депутати е доста ниско число, към 200 мисля, че е добре. Трябва да е добре написано и стимулирано. 120 депутати, които нищо не работят, не трябва да харчат пари. В момента влизат хора напълно неподготвени, инцидентни хора, които надали могат да ръководят себе си, камо ли страната. Трябва да има мажоритарен избор и хората да знаят за кого гласоподават, има депутати, които не са взели думата ", съобщи той.

" Социалното е европейско. Нужен е рестарт на обществената страна ", счита вицепрезидентът на КНСБ.

" Няма заплаха страната да банкрутира от разпределяне на средства, подкрепят се бизнеса и обществените действия където е нужно. Досега не съм видял нецелесъобразно да се дават средства, даже се не престават инфраструктурни планове. Не се тормозя от това, че хазната ще се изпразни, има хора, които се грижат за това. Вероятно септември ще има актуализация на държавния бюджет и на този на НЗОК ", добави синдикалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР