Болниците могат да издържат още малко в тази пандемия -

...
Болниците могат да издържат още малко в тази пандемия -
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Болниците могат да издържат още седмица

" Болниците могат да устоят още малко в тази пандемия - българският доктор е изживявал всички неточности на ръководещите и да ви кажа, нашите лекари работят при доста неприятни условия - с понижени заплати, с понижение парите на лечебните заведения, само че задържи ли се тази наклонност 1,3 репродуктивно число - 1000 заразяват 1300, системата се претрупва. Имаме още една седмица, която може да издържим по този метод ". Това сподели по Би Ти Ви проф., съветник на Столичната община по имунизиране.

" От 20 месеца не е имало такава заболеваемост от този вирус и за жалост, доста хора изгубиха живота си. Преминахме тази граница и народът ще заплати висока цена. Сега какво може да се случи - най-важното е ръководещите да създадат по този начин, че да има ограничения за надзор. Трябва те да се съблюдават и да се вкара надзор на документите, тъй като към този момент чуваме някои лекари, че цената доста им се е вдигнала, което е извънредно и мисля, че това не е било задачата на Министерството на здравеопазването, само че би трябвало да има надзор на маски, на отстояния и на документи ", сподели още Кантарджиев.
 Кантарджиев: Някои хора се усмихват като приказват за умрели, аз не мога Кантарджиев: Някои хора се усмихват като приказват за умрели, аз не мога
Само корабът да не засенчи ковид или противоположното, ще бъде извънредно. Това съобщи пред БТВ някогашният шеф на Националния център по за...

Според него, локдаун на този стадий няма да има, а по-скоро непълен локдаун. " Обикновено той би трябвало да се вкара в този стадий на развиването на епидемията, че неговият резултат да се види след две седмици. Така че хората да схванат - не на вятъра ни споделяха в какви часове да вървим в магазините и възрастните да са настрана - от толкоз до толкоз часа. За страдание, не виждам ръководещите да дават такива препоръки за ръководство на рецесията сега ", сподели още професорът.

Той изясни и че сега целите по отношение на вируса Делта са изменени - " Сега най-важна е профилактика на дихателната система - маските са доста значими, качеството им също е от огромно значение, всичко което защищава дихателната система, метода на вентилация, отворените прозорци в градския превоз, това са най-силните оръжия сега. И несъмнено, ненапълно дистанцията, само че и дезинфекцията е значима. Темата за разделянето на обществото на имунизирани и неимунизирани не знам с какви цели го направиха, само че раздели обществото и народът ще го заплаща ", сподели още Кантарджиев.

Специалистът посъветва бременните първите три месеца да не се имунизират. " Съветвам дамите, които възнамеряват обаче бременност по-добре да се имунизират, с цел да изкарат безболезнено бременността и бебето, когато се роди да има антитела против ковид. Тези, които кърмят, могат да се имунизират, освен това майката 15 дни след имунизацията, към този момент ще отделя антитела, които ще пазят на бебето дихателната система. Задължително да се имунизират и хората с диабет, със сърдечни заболявания, с хронични белодробни болести също. Не би трябвало да се имунизират хора, които сега са на химиотерапия, лъчетерапия, както и хора, които сега взимат медикаменти за понижаване на имунитета ", сподели още професорът.

" Преди два дни излязоха данните на Националния център по заразни заболявания и Делта разновидността се оказва, че има още 38 подварианта. И в действителност, 7-8 се откриват в нашата страна. Най-много се откриват в София, на второ място Бургас и Пловдив. Подвариантите не се разграничават биологично като метод на протичане, само че са един епидемиологичен маркер, който би трябвало да ни държи нащрек ", изясни още професорът.
 Проф. Кантарджиев: Имаме потребност авторитетни хора да приказват хубаво за имунизациите Проф. Кантарджиев: Имаме потребност авторитетни хора да приказват хубаво за имунизациите
" От седмица в София случаите на инфектираните се усилват и през идващите 10 дни чакаме разпространяването на ковид да стан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР