Болници в София отказват прием на спешни пациенти поради липсата

...
Болници в София отказват прием на спешни пациенти поради липсата
Коментари Харесай

Заради липса на места болници отказват прием на спешни пациенти в София

Болници в София отхвърлят банкет на незабавни пациенти заради неналичието тук-там в реанимационните отделения, заяви здравна сестра от столичната Спешна помощ по време на конгрес, отдаден на проблемите в здравната ни система.

" Въпреки че нормативно са задължени да обезпечат място за незабавен пациент, и държавни, и частни лечебни заведения връщат такива случаи ", изясни Кристина Манчева от столичната Спешна помощ.

По думите й по-късно екипът стартира да обикаля - болница след болница.

" Подпис след автограф, стигало се е и до такава степен пациентът да бъде върнат у дома, в случай че не почине през това време в колата за спешна помощ ", признава Манчева.

За да бъде разтоварена незабавната помощ у нас, от Българския лекарски съюз/БЛС/ оферират връщане на държавната неотложна помощ.

" Държавни кабинети, които се финансират в общините. Всяка община в България би трябвало да има подобен наложителен кабинет, който обслужва през нощта, събота и неделя ", настоя доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС.

По време на форума шефът на организация " Медицински контрол " Иванка Динева изясни, че до края на март би трябвало да е подготвена инспекцията на положението на незабавната помощ у нас.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР