Болници, офис центрове, хотели и граждани решиха да да ударят

...
Болници, офис центрове, хотели и граждани решиха да да ударят
Коментари Харесай

Болници, офиси и хотели удрят рамо на метрото до бул.Цариградско шосе

Болници, офис центрове, хотели и жители взеха решение да да ударят едно рамо за разширението на столичното метро до бул. " Цариградско шосе ".

Новото трасе за 530 млн. лева ще тръгне от. В момента тече социална поръчка за избор на строители, като офертите следва да бъдат отворени при започване на юни.

Единственото, което може да забави реализацията на плана е обезпечаването на евросредствата. Първоначално обектът беше включен в новата оперативна стратегия " Транспортна съгласуваност ", само че отпадна от нея. Сега се разчита на средства от Плана за възобновяване и развиване, който министър председателят в оставка Бойко Борисов даде обещание да изпрати в Брюксел за утвърждение до края на месеца.

Решихме да дадем обществена поддръжка за реализацията на плана, тъй като столицата има потребност от него, сподели Таня Косева-Бошова, ръководител на Асоциацията на притежателите на бизнес здания, пред Mediapool.

Освен нейната организация в интерес на разширението на метрото се афишират още лечебните заведения " Св. Ана " и " Софиямед ", хотелите " Новотел " и " Метрополитън ", офис комплексът " Мегапарк ", както общности на жители, които живеят и работят в няколко югоизточни квартала на София. Всяка от организациите и общностите е входирала лично писмо до основния проектант на София Здравко Здравков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР