Болници без COVID-19, каквито поиска от регионалните щабове по места

...
Болници без COVID-19, каквито поиска от регионалните щабове по места
Коментари Харесай

Обрат с чистите от COVID-19 болници

Болници без COVID-19, каквито изиска от районните щабове по места здравният министър Костадин Ангелов, се оказаха задача невъзможна в доста от областите, оповестява.

Във Варна има две огромни лечебни заведения - “Св. Марина” и “Св. Анна”. Нито една не може да бъде направена единствено за лекуване на пациенти с ковид, тъй като поемат тежката патология и незабавните случаи на целия район, а останалите лечебни заведения нямат нужния потенциал, сподели регионалният шеф Стоян Пасев.

Според щаба във Варна разновидността е да се да се усили базата за Коронавирус -19 до 50 % от потенциала.

В Шуменско няма опция да бъде приложена метаморфоза на лечебни заведения, които да бъдат единствено за пациенти с Коронавирус - 19 и такива, които ще извършват медицински действия единствено за незаразени с коронавирусна зараза.

Това мнение е изпратил регионалния шеф проф. Стефан Желев до министъра на опазването на здравето. Не разрешава определянето единствено на “чисти” лечебни заведения.

В Пловдив има 7 чисти от COVID-19 лечебни заведения. Те са частни, измежду тях са “Луксор” и “Медикус алфа”.

В Бургас, на свое съвещание предишния петък, щабът разгласи, че предлага на “чисти от коронавирус” да са кардиологичната болница “Сърце и мозък” и Очната болница в морския град.

УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ” да бъде “чиста” болница за столицата, предлага Областният медицински съвет на София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР