Болницата във Видин продължава да остава без кадри, което поставя

...
Болницата във Видин продължава да остава без кадри, което поставя
Коментари Харесай

Агонията на болницата във Видин продължава въпреки опитите за спасяването й

Болницата във Видин продължава да остава без фрагменти, което слага под въпрос бъдещото ѝ действие. От неделя отделението по неврология е без лекари, които напуснаха след едномесечно предупреждение поради ниските заплати в лечебното заведение. След към месец болничното заведение ще остане и без медицински сестри, които също са декларирали предпочитание да изоставен в края на септември. Заплатата на лекар- шеф на поделение е 1280 лв., а на медицинските сестри – 580 лв..

“В момента има двама лекари. Единият работи нощна, а другият дневна промяна. Те обаче не са експерти. Тоест, могат да лекуват, само че не и да изписват пациенти. Ако го изпишем, лекуването му ще остане за сметка на болничното заведение и НЗОК няма да го плати”, сподели старшата сестра на отделението Даниела Милова пред Нова телевизия.

Тя изясни, че в това поделение се одобряват хора с инсулт, за които превозът до другата най-близка болница може да е съдбовен.

Напускането на фрагменти слага пред съществено тестване бъдещото действие на болничното заведение макар обещанието на здравния министър от юли, че “няма да затвори “ нито една от трите лечебни заведения в Северозападна България и решението на общината да подкрепи финансово лечебното заведение.

Първоначално здравният министър Кирил Ананиев разгласи, че ще преструктурира лечебните заведения в Северозападна България, като резервира единствено добре работещите отделения във Видин, Враца и Монтана, тъй като в противоположен случай те ще изпаднат в тежко финансово и икономическо положение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР