Болницата във Версай, близо до Париж, е била принудена да

...
Болницата във Версай, близо до Париж, е била принудена да
Коментари Харесай

Франция: Хакерска атака парализира работата на болница близо до Париж

Болницата във Версай, покрай Париж, е била принудена да анулира интервенции и да предприеме премествания на някои пациенти, откакто беше наранена от хакерска атака през уикенда, оповестиха френски медии, базирайки се на публично известие на френското здравно министерство.

Шестима пациенти са били трансферирани в други отделения през почивните дни – трима от тях от Отделението за интензивно лекуване и три бебета от Отделението за новородени, заяви здравният министър Франсоа Брон, който посети лечебното заведение. Той изрази опасения, че премествания може да се наложат и за други пациенти.

Регионалната здравна организация (ARS) разгласява изказване, в което се показва, че болничното заведение е отменила интервенциите, само че прави всичко допустимо, с цел да продължи да оказва здравни услуги и да организира нужните съвещания.

Болничното управление e наредило да бъде извикан спомагателен личен състав в Отделението за интензивно лекуване, тъй като се оказало, че са нужни повече хора, които да регистрират данните от екраните на апаратурата, защото тя към този момент не работела като част от мрежата, стана ясно от изказване на министъра пред медиите.

„ Кибератаката е довела до цялостна метаморфоза на болничното заведение “, уточни Франсоа Брон.

Парижката прокуратура стартира авансово следствие за хакване на чувствителни данни и опит за изнудване, откакто болничното заведение подаде публична тъжба.

От няколко месеца лечебни заведения и здравни системи във Франция са обект на хакерски офанзиви, напомнят френските медии.

Според Франсоа Брон същата болница към този момент е отблъсквала хакерски атаки през последните месеци.

През август болничното заведение Corbeil-Essonnes в покрайнините на Париж също беше атакувана и лиши няколко седмици, с цел да се върне към естественото действие. Тогава офанзивата беше последвана от искане за 10 милиона $, след това понижено до един или два милиона $. Хакерите сложиха краен период до 23 септември на болничното заведение да заплати откупа, след което разгласиха поверителни данни за пациенти и личен състав в тъмната мрежа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР