Болницата в Смолян разполага вече с 94 легла за лечение

...
Болницата в Смолян разполага вече с 94 легла за лечение
Коментари Харесай

Една трета от болницата в Смолян е за COVID-19, има кадрови капацитет за 50%

Болницата в Смолян разполага към този момент с 94 кревати за лекуване на COVID-19 и това е съвсем 1/3 от потенциала ѝ. Имаме проект, при нужда, да увеличим до 50% потенциала на лечебното заведение и мисля, че това е максимумът, за който ще имаме човешки запас, с цел да подсигурим тези кревати, съобщи през днешния ден доктор Марин Даракчиев – изпълнителен шеф на МБАЛ Смолян.
От петък лабораторията към регионалната болница е в листата на здравното министерство с позволение да изследва проби от ПСР-тестове.
 Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ-Смолян Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ-Смолян
Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ " Д-р Братан Шукеров " АД – Смолян. Обявеният от управлението на здравното заведение ко...
" Тази седмица лабораторията ще работи единствено с проби на нашите пациенти в тясно съдействие с националната референтна лаборатория, с цел да може всичко да бъде тъкмо. Предстои да сключим контракт с НЗОК, вероятно да задвижим доболничната помощ и надлежно платена услуга в нашата лаборатория. До няколко седмици лабораторията ще проработи на цялостни обороти ", уточни доктор Даракчиев.
От няколко дни пред болничното заведение отвори мобилен Ковид-кабинет. „ На този стадий структурата пред болничното заведение е с цел да подкрепя активността на нашия Ковид-кабинет и болничната помощ. Конкретно - да се улесни приемът на пациенти и да се предотврати скупчването на коли за спешна помощ пред болничното заведение, да не изчакват пациентите. На един по-късен стадий в сходство с визията на Министерство на здравеопазването за отделяне на Ковид-зони в ДКЦ-тата мисля, че ще се работи и в тази тенденция “, добави шефът на регионалната болница.
От името на своите сътрудници той прикани за съблюдаване на ограниченията, тъй като леглата се усилват, не връщат пациенти, само че медиците към този момент са на ръба на силите си.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР