Болницата в Сливен започва проверка по сигналите за връзвани бебета.

...
Болницата в Сливен започва проверка по сигналите за връзвани бебета.
Коментари Харесай

Болницата в Сливен проверява сигнали за връзвани бебета

Болницата в Сливен стартира инспекция по сигналите за връзвани бебета. Става въпрос за МБАЛ " Д-р Иван Селимински " -Сливен . РЗИ и други институции също са сезирани по случая, оповестиха от лечебното заведение. С клипове и фрагменти майки демонстрират по какъв начин в детското поделение дребни деца и бебета са връзвани с бинт за креватчетата.

В лечебните заведения е процедура да се ползва имобилизиране (връзване) на пациенти в детска възраст, когато са на инфузионно лекуване в болница . Причината е, че децата не могат да пазят системите си сами и по този метод се предотвратяват физически контузии , свързани с непрекъсната промяна на абокати ", се показва в позиция на болничното заведение, изпратена до Btv.

" Това се прави само и единствено в интерес на децата, тъй като по този метод не могат да се наранят и не се постанова непрестанно да се търси венозен източник. Имобилизацията е типична за реанимационните отделения и за деца, които постъпват без компаньон ", означават от здравното заведение.
 Ученици биха с бич 11-годишно дете в Бобошево
Ученици биха с бич 11-годишно дете в Бобошево

Сигналът е подаден от учебното управление

В момента в болничното заведение се лекува дете, което има още девет братя и сестри. Има и случаи, в които децата се оставят в отделението и от време на време с месеци никой не ги търси и прибира. Тогава болничното заведение търси помощта на обществените служби и на медицински сестри от отделението, които работят с УНИЦЕФ ", написа в позицията. В момента Детското поделение е с огромна натовареност и понижен личен състав поради заболели от Коронавирус медицински сестри и лекари. Въпреки това за децата непрестанно се поставят съответни грижи и се ползва нужното лекуване. В интензивния бранш се лекуват извънредно тежко заболели деца, които са с дихателна непълнота, хронични дегенеративни болести, деца с остро зародили положения като медикаментозни отравяния или гърчове. В момента секторът е съвсем с привършен потенциал и е един от най-натоварените. За миналата година през отделението са минали 1 309 пациенти, оповестяват още от болничното заведение

По-късно и районната прокуратура се е самосезирала след случая . Проверовъчните дейности би трябвало да бъдат осъществени в период от 30 дни.

В инструкции период следва да бъдат снети пояснения от лицата, имащи отношение към случая и да се изиска относимата към проблема болнична документи.

След привършване на инспекцията събраните по нея материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Сливен, който е способен да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР