Болницата в Перник, която беше пусната на търг заради дългове,

...
Болницата в Перник, която беше пусната на търг заради дългове,
Коментари Харесай

Спасената от търг болница в Перник плаща до 15 000 месечно на НАП

Болницата в Перник, която беше пусната на търг поради задължения, ще заплаща до 15 000 лв. месечно на Национална агенция за приходите. Това реши общинският съвет в града, съобщи Българска телеграфна агенция. Предстои да се изготви възстановителен проект за погасяване на отговорностите, които Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник има към Националната организация по приходите. Предвижда се разплащанията да се правят единствено с приходи от Здравната каса и да не надвишават 15 000 лв..

 Продават болница в Перник поради дълг към Национална агенция за приходите от 430 000 лв.
Продават болница в Перник поради дълг към Национална агенция за приходите от 430 000 лв.

Търгът е за 18 декември с първична цена 4 934 762 лв.

Припомняме, на 30 ноември стана ясно, че болничното заведение ще бъде продадена на търг , тъй като няма опция да погаси отговорностите си. След намесата на здравния министър Кирил Ананиев обаче търгът, плануван за 18 декември, беше спрян до изясняване на собствеността на постройката.

Общият дълг, който болничното заведение е натрупала към Национална агенция за приходите, възлиза на над 430 000 лв. . Сметките й са запорирани и поради задължения на стойност 80 000 лв. за ток и вода.

Според шефа на болничното заведение доктор Венцислав Чунов отговорностите могат относително бързо да бъдат погасени, в случай че се употребява по-рационално потенциалът на болничното заведение.

 Спряха търг за продажба на профилираната болница в Перник
Спряха търг за продажба на профилираната болница в Перник

Лечебното заведение беше застрашено с продажба поради дълг от 430 хил.лв.

Болницата за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник е някогашен профилакториум с повърхност 10 000 кв.м и над 40 дка двор. Здравното заведение е намерено през 1959 година като база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация в София.

Към момента в болничното заведение се лекуват заболели от инсулт, инфаркт, посттравматични положения и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР