Болницата, в която работих, беше обявена в несъстоятелност. Трябваха 11

...
Болницата, в която работих, беше обявена в несъстоятелност. Трябваха 11
Коментари Харесай

Черната вдовица от Пловдив опитала да спасява болница

" Болницата, в която работих, беше оповестена в неплатежоспособност. Трябваха 11 милиона лв., с цел да се избави здравното заведение. Знаехме, че по този начин можем да получим пари, само че сметките на лечебницата бяха запорирани и по тази причина регистрирахме компании, през които да минат транзакциите. Не знаехме обаче от кое място идват средствата, просто бяхме щастливи, че ще проработи още веднъж нашата болница в Пазарджик ". 

Това изясни пред Апелативния съд в Пловдив 63-годишната Бойка Янушева, известна като Черната вдовица. Тя и съучастникът ѝ Слейман Хамед апелират присъдите си надлежно от 5 години затвор и санкция от 60 хиляди лева, както и 6 година и 8 месеца с глоба  от 120 хиляди лева, които окръжните магистрати им дадоха през март тази година. Тогава двамата признаха, че са помогнали за изпирането на 3 164 228,20 лева, добити от компютърна машинация.

Според прокурор Николай Божилов Янушева извънредно интензивно е взела участие в обезпечаването на хора, на чието име да бъдат регистрирани сдружения и надлежно банкови сметки. Хамед е имал “ръководна роля ” в схемата и без неговото другарство с подсъдимата закононарушението е нямало по какъв начин да се реализира. След като Янушева намерила хора, предала данните им на Хамед  и той отишъл в чужбина, с цел да даде потребителските имена и паролите на измамниците.

На 14 април м.г. са осъществени 107 онлайн транзакции - 17 сполучливи и 90 несполучливи, към банкова сметка в Китай. По този метод причинителите пробвали да прикрият произхода на милионите.

Председателят на правосъдния състав Христо Крачолов попита подсъдимата за какво в този момент твърди, че не е знаела за незаконния генезис на парите, откакто на предходната инстанция е признала всички обстоятелства, посочени в обвиняването. “От юридическа позиция ми споделиха, че би трябвало да призная, с цел да бъде понижена присъдата ми ”, отговори Янушева.

Апелативният съд ще прегледа молбата на двамата и ще се произнесе в законовия период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР