Болницата в град Хан Юнис в Южна Газа е затворена

...
Болницата в град Хан Юнис в Южна Газа е затворена
Коментари Харесай

Болницата в Хан Юнис в Южна Газа е затворена заради обстрел

Болницата в град Хан Юнис в Южна Газа е затворена поради израелски набези , обявиха филантропични чиновници, представени от ДПА. 

Палестинският Червен полумесец написа през днешния ден в " Екс ", че " показва разочарованието си, че (болницата " Ал Амал " ) не работи, откакто интернационалната общественост не е съумяла да обезпечи нужната отбрана за чиновниците, пациентите и разслените хора ". 

" Болницата е под блокада от повече от 40 дни и бе обект на обстрел няколко пъти, преди Окупационните сили да продължат обсадата си още веднъж и да принудят всички да я изоставен, оставяйки я разрушена ", се споделя още в изказването. 

Израелската войска разгласи, че нейни сили са били ситуирани към " Ал Амал " в Хан Юнис поради терористични цели и там са убити терористи и са открити оръжия. 

Израел упреква бойците от " Хамас " , че редовно употребява медицински заведения за военни цели – изказване, което " Хамас " отхвърля. 

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци заяви през вчерашния ден, цитирайки Световната здравна организация, че единствено 2 от общо 15 лечебни заведения в южната част на Газа към момента работят. Хуманитарни организации оповестяват за пагубни условия на място. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР