Болницата в Горна Оряховица е втората по големина общинско лечебно

...
Болницата в Горна Оряховица е втората по големина общинско лечебно
Коментари Харесай

Търсят се 18 лекари за болницата в Горна Оряховица frognews.bg

Болницата в Горна Оряховица е втората по величина общинско лечебно заведение в страната. В нея са оповестени 18 свободни места за лекари. В отделенията работят главно лекари и медицински сестри, които са пенсионери.

 

Най-възрастният доктор, който дава наряди и влиза в операционна, е 80-годишен анестезиолог.

 

Според директора д-р Иван Иванов единствено в две отделенията няма рецесия за медици.

 

За да откри излаз от сложната обстановка към този момент четвърта година болничното заведение заплаща семестриалните такси на студенти по медицина, измежду които са лекари и сестри Община Горна Оряховица в допълнение ги подтиква финансово. Повишени са и заплатите, като за предишния месец междинната брутна е 1734 лева

 

Пред БНР доктор Иван Иванов споделя, че лекарите получават 2530 лева, експертите по здравни грижи по 1621 лева Средната брутна работна заплата на доктор специализант в болничното заведение в Горна Оряховица е в размер на 2006 лева

 

Болницата влага в закупуването на инсталация. Тя е единствената в региона, която  очен скенер. 

 

Тъй като неналичието на лекари е наклонност освен в Горна Оряховица, само че и в цялата страна е належащо да се вземат незабавни ограничения на национално равнище. Докато България с лека ръка може да си разреши да образова лекари и по-късно да ги оставя да напущат рамките на родината, без да се интересува от тяхното бъдещо развиване, евентуално нищо положително не ни чака, защото гарантирането на способени експерти е директно обвързвано с гарантирането на здравето на нацията.

 

Необходими са въвеждането на ограничения като в допълнение стимулиране, застраховане на специализации и така нататък за младите лекари и медицински сестри, с цел да могат да останат в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР