Болницата в Берковица е получила субсидия в размер на 103

...
Болницата в Берковица е получила субсидия в размер на 103
Коментари Харесай

Болницата в Берковица получи субсидия от здравното министерство

Болницата в Берковица е получила дотация в размер на 103 169 лв. от Министерството на здравеопазването, оповестиха от здравното заведение. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както действия по оказване на незабавна здравна помощ, по този начин и действия, попадащи отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване.
Допълнителното финансиране се прави по реда на одобрената за 2018 година Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всяка година Националното съдружие на общините в Република България приготвя и показва в Министерството на здравеопазването лист на общински лечебни заведения в труднодостъпни или отдалечени региони, отговарящи на избрани критерии, в сходство с член 106, алинея 3 от Закона за лечебните заведения.
Основните критерии при правенето на листата с общински лечебни заведения, които да получат дотации, са отдалечеността на повече от 40 км от регионалното здравно заведение, възрастовата конструкция на популацията, медицинският екип, който обслужва обитаемото място. Болницата в Берковица попада в този лист с още 65 други лечебни заведения, измежду които Белоградчик, Козлодуй, Мездра и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР