Болницата има договор с НЗОК за 61 легла, показва справка

...
Болницата има договор с НЗОК за 61 легла, показва справка
Коментари Харесай

Директор на болница получава по 126 000 лв. месечно

Болницата има контракт с НЗОК за 61 кревати, демонстрира информация в осведомителната система на касата. От тях рядко са заети повече от половината. Възнаграждението на русенския болничен началник е във напредък макар пандемията - то е с съвсем 400 000 лева повече в сравнение с бе през 2019 година

На второ място по заплата е шефът на столичната частна болница МБАЛ " Сердика " Методи Янков. Той е оповестил годишна данъчна основа от трудови приходи от 725 000 лева " Сердика " има 184 кревати за интензивно лекуване, за които получава финансиране от НЗОК. Нито тя, нито " Медика Кор " имаха дейна роля в вдишване на Коронавирус пациенти в рецесията, т.е. през огромна част от годината и двете лечебни заведения би следвало да са работили на най-малко, написа още " Сега ".

Друга частна болница в Русе заема трето място по приходи на шефа си. Шефът на УМБАЛ " Медика " Ивелин Йоцов е заявил 388 305 лева годишна данъчна основа от трудови приходи. " Медика " получава финансиране от касата за 91 кревати, от които в разгара на зимната вълна през ноември са били заети единствено 9.

Четвърти по заплата е шефът на болница " Вита " в София Тихомир Савчев. Той е оповестил 375 015 лева годишна данъчна основа от трудови приходи. Болница " Вита " е работила със 139 кревати за интензивно лекуване по контракт с касата предходната година.

Управителят на СОБАЛ " Д-р Тасков " в Търговище Димитър Тасков е оповестил 369 751 лева годишна данъчна основа от заплата. Тасков има верига очни клиники в страната. Освен солидните трудови приходи, той е оповестил 1.75 млн. лева приход от дивиденти. За съпоставяне шефът на регионалната МБАЛ " Търговище ", която през съвсем цялата предходна година се пукаше по шефовете от Коронавирус пациенти, е оповестил едвам 52 917 лева годишна данъчна основа от заплати. За разлика от сътрудника си доктор Тасков, шефът на търговищката болница Иван Светулков управляваше в спешна конюнктура 338 кревати.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР