Болницата е уникална в страната с това, че има изградена

...
Болницата е уникална в страната с това, че има изградена
Коментари Харесай

Очна болница във Варна вече е със статут на университетско лечебно заведение

Болницата е неповторима в страната с това, че има построена тъканна банка
С решение на Министерския съвет Специализирана болница по очни заболявания за интензивно лекуване във Варна получи статут на университетско лечебно заведение, оповестиха от Медицинския университет в крайморския град.

Според настоящото законодателство у нас университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани и в тях се прави клинично образование на студенти и докторанти, както и следдипломна подготовка на лекари, фармацевти, експерти по здравни грижи.

Очна болница във Варна е единственото лечебно заведение, извършващо всички действия по трансплантация на тъкани (очна роговица, склера и амниотична мембрана) и кафези (лимбални и стволови). Тя е неповторима в страната с това, че има построена тъканна банка, което е и сериозна основа за научноизследователска активност.

От университета допълниха още, че приемането на статут на университетска болница е съществено достижение в над 50-годишната история на лечебницата и изрекоха признателност към Община Варна, че е предоставила на образователното заведение правата за ръководството ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР