Болница за българските деца с 28 високотехнологични клиники и отделения

...
Болница за българските деца с 28 високотехнологични клиники и отделения
Коментари Харесай

Търговска лига: Мама и Аз - София е безспорно необходим проект в интерес на бъдещето на България

Болница за българските деца с 28 високотехнологични клиники и отделения – всички изключително значими и потребни за майчиното и детско опазване на здравето възнамерява да построи " Търговска лига ".

Проектът планува създаване на изцяло нова многоетажна постройка в самостоятелен имот, проектирана особено и само с тази цел и функционалност – да обслужва единствено детската болница. ‚Мама и Аз‘ в София ще приема и лекува, несъмнено, деца и подрастващи от цялата страна, изключително по-тежки случаи, за които не може да бъде открита съответна експертна помощ на районно равнище. 

 

Ето го и писмото на Главен Изпълнителен Директор на ‚Търговска Лига – Глобален Аптечен Център‘ Таквор Бохосян, описващо плана:

Уважаеми българи,

Скъпи български фамилии,

Благородното и откровено желание да построим детска болница в столицата произтича от нашата грижа и блян, бързо, да изпълним доста съвременен план в работа на децата и родителите. Ние, в огромното семейство на Търговска Лига, също сме родители и имаме вяра в нашите благоприятни условия! Ние не сме и не можем да бъдем безразлични към продължаващата, десетилетия, мъка и бедност!

България е единствената страна в Европейския съюз, която няма профилирана национална детска болница.

По данни на Световната банка детската смъртност в България за 2020 година (на деца под 5 години) е една от най-високите в Европейски Съюз – 6 деца на 1‘000 раждания. Единствените страни с по-лоши резултати са Румъния (7) и Малта (7) присредно за Европейски Съюз – 3.5. Много фактори въздействат на детската смъртност: стандарт и метод на живот, качество на храната, обучение и грижа на родителите и така нататък, само че най-голямо значение имат качеството и достъпът до профилирана модерна здравна помощ.

Историята на тематиката за създаване на национална детска болница в София – свадите и в този момент настоящите ретроградни сили против нашия чист и почтен план, са всички добре известни и не заслужават внимание! Въпреки необятния публичен и политически отзив, обаче, действителен прогрес по построяването и реализацията няма!Всяка година, родителите на хиляди заболели български деца търсят лекуване в чужбина, като за задачата всекидневно събираме средства посредством благотворителни акции.

Защо ние сме подготвени да носим тази голяма отговорност?
Преди да отправим заявката за позволение (вх. № ЛД-00-5/31.08.2022 г.), управлението на групата се допитахме до нашите над 2‘500 образовани и висококвалифицирани чиновници и техните фамилии – лекари, инженери, архитекти, биотехнолози, фармацевти и експерти по медицински грижи и голяма група почитатели на модерното развиване в страната и чужбина: по какъв начин си показват положителното детско опазване на здравето и имат ли сили да осъществят плана ‚Мама и Аз‘ в София за няколко години. Получихме голяма поддръжка и насърчения, дружно с доста скъпи препоръки, оферти и обещания за безвъзмезден ексклузивен труд, в случай че и когато стартира реализацията.

Фирмената група на Търговска Лига се развива към този момент 31 година Ние сме сигурни и предвидими. Имаме 25-годишен опит в проектирането и построяването на високотехнологични профилирани лечебни заведения, медицински научноизследователски центрове и GMP-сертифицирани фармацевтични индустриални комплекси. Търговска Лига е потвърден, огромен народен вложител в опазването на здравето, който в никакъв случай нищо не е приватизирал: нито един цех, нито едно аптечно дружество, нито една болница или образователна база. Нашето Архитектурно и Строително Бюро ‚Хелвеция‘ еполучило редица професионални награди в България. Работи за големи болнични планове в Китай и Индонезия. Достигнатата неповторима за страната и приета оттатък Балканите и в Европейски Съюз експертиза е водеща компетентност в проектирането, строителството и усъвършенстването на съвременни болнични здания! Трябва, обективно, да е горделивост в София и Родината.

Българският Кардиологичен Институт е приет, в страната и чужбина, отличен шеф на профилирани и многопрофилни, високотехнологични лечебни заведения и почитан научноизследователски център за управление в актуалната здравна процедура и болнична помощ.

Всички наши планове през последните 31години са транспарантни и растящи пред очите на обществото. (Български Кардиологичен Институт, Сърце и Мозък Плевен и Бургас, Чайкафарма Висококачествените Лекарства, АСБ Хелвеция, ДаллБогг: Живот и Здраве).

Какво планираме и чакаме?
Да изградим болница за българските деца с 28 високотехнологични клиники и отделения – всички изключително значими и потребни за майчиното и детско опазване на здравето.

Проектът планува създаване на изцяло нова многоетажна постройка в самостоятелен имот, проектирана особено и само с тази цел и функционалност – да обслужва единствено детската болница. ‚Мама и Аз‘ в София ще приема и лекува, несъмнено, деца и подрастващи от цялата страна, изключително по-тежки случаи, за които не може да бъде открита съответна експертна помощ на районно равнище. В напреднало съдействие, към този момент открито, с водещите центрове по майчино и детско здраве в Европа и Съединените щати, тази фантазия ще стане действителност в идващите три години.

Трябва ясно да заявим, че финансовите условия за лекуване в ‚Мама и Аз‘ ще бъдат същите както в държавните лечебни заведения. Лечението на всички деца ще се заплаща от НЗОК, според наредбите на българското законодателство. Допълнително възнаграждение от родителите за лекуването на техните деца не се планува.От лекарите в ‚Мама и Аз‘ чакаме и ще създадем нужното за тяхното цялостно посвещение на качеството в диагностичната, лечебната и научноизследователската работа.

Обществото за в този момент?!?
Важна вест е, че получихме предварителната поддръжка за плана на 3 огромни политически сили, които ще вземат участие в идващия парламент. А отношението към проблемите на детското опазване на здравето у нас е най-критичният тест за готовността на политиците да ръководят и вземат решение проблемите на опазването на здравето в цялата страна.

Нашата корпоративна и персонална отговорност:
Инициативата за болница ‚Мама и Аз‘ е наша надълбоко осъзната национална и обществена отговорност! Сигурни сме, че ще бъде посрещната с автентичен възторг от цялото общество. Частните лечебни заведения са лицензирани по същия законов ред, както всички други държавни и общински лечебни заведения и по-често са мотор на напредъка и развиването в медицината.

 

Когато България е посочена като най-бедната страна във всички ранглисти на Европейски Съюз и е изправена пред големи политически, обществени, финансови, отбранителни и софтуерни провокации, дълг на българските бизнесмени е да влагат в публично безспорни и срочни дела за Родината (Тихомир Каменов разгласи в Ню Йорк желанието си за основаване на фондация,Мама и Аз‘).

Нашата цел е най-хубавото за нашите деца, в нашата Родина, в този момент!

Уверени сме, че тази цел е постижима. Доказват го нашите 34 екипа по незабавна медицина 7/24/365 (без държавна субсидия) и най-важното: два и половина милиони пациенти на Българския Кардиологичен Институт и ‚Сърце и Мозък‘, които ни имат вяра.

Частните лечебни заведения в България са български лечебни заведения – част от националното благосъстояние. В частните лечебни заведения работят почтени български лекари и медицински личен състав, постоянно обучавани и уважавани от водещи международни специалисти. В частните лечебни заведения на България се диагностицират и лекуват от ден на ден и повече български пациенти, които свободно и уверено са ги избрали и най-важното – при високи клинични резултати и мощно удовлетворение.

Откровено казано, този план не анулира, а подкрепя и редуцира времето до основаването на държавна национална детска болница: минимум тъй като има още дузина педиатрични специалности, които ‚Мама и Аз‘ няма потенциал да покрие. Както страната не може сама да реализира всичко, по този начин и никой частен вложител, още по-малко, може да посрещне всички здравни потребности. Държавата би трябвало въодушевено да одобри нашата протегната ръка. Липсата на педиатри и експерти по детско здраве у нас е реалност и за това имаме мощна стратегия за напреднала подготовка на български лекари във водещи международни медицински центрове в Европа и Съединените щати. Готови сме да посрещнем желанието на всеки доктор да работи в модерни условия, да развива своите познания, гений и умения. Ние постоянно сътворяваме мощен екип, с техника „ на една ръка разстояние “ и всички благоприятни условия за точни мултидисциплинарни решения в интерес на пациентите, в този момент в интерес на нашите деца.

С поддръжката на обществото, Търговска Лига може да осъществя нашата огромна обща фантазия за съвременна профилирана детска болница в София.

Таквор Бохосян

Главен Изпълнителен Директор

‚Търговска Лига – Глобален Аптечен Център‘ 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР