Болница в белгийския град Гент повече няма да пази допълнителни

...
Болница в белгийския град Гент повече няма да пази допълнителни
Коментари Харесай

Белгийска болница отказва допълнителни легла за неваксинирани

Болница в белгийския град Гент повече няма да пази спомагателни кревати за заболели от COVID-19, тъй като това към този момент са основно хора, които не са се ваксинирали , оповестиха локални медии.

От здравното заведение са добавили, че даването на спомагателни кревати за страдащите единствено от едно заболяване е демонстрация на дискриминация по отношение на останалите заболели. В Белгия от през вчерашния ден лечебните заведения още веднъж пристъпиха към анулация на планови интервенции поради повишаването на броя на болните от COVID-19. Засега в интензивни отделения са към 400 души при предел от 500, с цел да са нужни спомагателни противоепидемични ограничения на национално ниво.

Министърът на опазването на здравето Франк Ванденбрук отхвърли опцията лечебните заведения да водят независима политика за болните от коронавирус. Той предизвести, че в случай че няма задоволително кревати, болните ще бъдат настанявани в коридорите на здравните заведения , само че няма да бъдат оставени без грижа.

По неговите думи е належащо още веднъж всеобщо прекосяване на работа от вкъщи и ограничение на контактите. Общо в страната болните от COVID-19 сега са под 2000, а имунизираните са 87 на 100 от пълнолетните, сочат формалните данни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР