Болница в американския град Бостън отказа сърдечна трансплантация на мъж.

...
Болница в американския град Бостън отказа сърдечна трансплантация на мъж.
Коментари Харесай

Отказаха трансплантация на американец, защото не е ваксиниран срещу COVID-19

Болница в американския град Бостън отхвърли сърдечна трансплантация на мъж. Един от причините е, тъй като не е имунизиран против ковид.

Според фамилията на 31-годишния ДиДжей Фъргюсън имунизацията е срещу неговите възгледи. Oт болничното заведение пък разясниха, че следват здравна политика.

Младият мъж е в болница от предишния ноември. ДиДжей страда от наследствено сърдечно заболяване, в резултат на което дробовете му се пълнят с кръв и течности. Той счита, че имунизацията против ковид ще провокира инфектиране на сърдечния мускул - необичаен непряк резултат, съгласно американските здравни управляващи.
„ Синът ми е на ръба на гибелта и отхвърля да направи компромис. Той е изтласкан до краен лимит. Сърцето му се е влошило до толкоз, че не може да действа единствено “, изясни бащата Дейвид.

От болничното заведение написаха, че Коронавирус имунизацията, дружно с метода на живот, са критерии, както за по-успешна интервенция, по този начин и за оцеляването на пациента след нея. Възможно е и други фактори да са повлияли за решението, само че те остават неразбираеми.

„ След всяка трансплантация имунната система е потисната. COVID-19 може да ви убие. Броят на органите е стеснен и те няма да бъдат разпределени за някой, който има дребен късмет да живее. Ваксинираните имат по-голям късмет “, изясни преподавателят по здравна нравственос доктор Артър Каплан.

Семейството на мъжа остава с вярата за сполучлив край.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР