Болница поиска от родители 27 хил. лв. да освободи трупа

...
Болница поиска от родители 27 хил. лв. да освободи трупа
Коментари Харесай

Болница поиска от родители 27 хил. лв. да освободи трупа на дъщеря им

Болница изиска от родители 27 хиляди лева да освободи натрупа на щерка им. Това се случва в София, в болница “Александровска ”. Повече от три години опечалените близки не могат да погребат щерка си Виолета. Момичето е умряло при неразбираеми условия в София. Докато трае следствието през тези години, тялото е било в болничното заведение. Близките са от Русе.

„ Съпругата ми отиде в Александровска болница и се оказа, че срокът, в който би трябвало да бъдат издадени документите е доста къс. Издадоха смъртния акт с датата в петък. Но служителката й даде ваучър за кремация с празна дата. Жена ми е попитала за какво. Казали й, че това е тъй като имаме отговорности към болничното заведение и до момента в който не платим към 27 000 лв., няма да предадат тялото ”. Това съобщи Петър Чернаев пред Нова  тв. По думите му от този ден нататък фамилията ще дължи на болничното заведение и по 15 лв. дневно за предпазване на тялото в камерата.

Болницата

От Александровска болница потвърдиха, че на 29 септември родителите са били осведомени, че могат да получат тялото на щерка си. Това можело да се случи, откакто платят дължимата сума за предпазване. Представителите на лечебното заведение са безапелационни, че ще претендира сумата по законов път.

В мнение от Софийската градска прокуратура споделят, че още на 4 февруари 2020 година са дали опция за освобождение на тялото. Това е няколко месеца след гибелта на момичето. Родителите обаче не били съгласни. От държавното обвиняване допълниха, при експертизата през 2020 година са взети всички проучвания.

„ Не бях склонен тогава, тъй като правосъдно здравната експертиза не беше направена и тъй като имахме основателни, както се оказа в следствие, съмнения, че тази правосъдно здравна експертиза ще бъде претупана или направена незадоволително качествено. Защото не е посочено нито методът, по който се е случило, нито час на гибелта. В последните документи, които съм виждал и тези издадени от самата  болница, не е казано по никакъв метод по какъв начин се е случило, по кое време се е случило. Нашите съмнения са, че това е ликвидиране ”, съобщи бащата.

Мъжът изясни, че има разминаване, тъй като юристът им е разкрил основни пропуски и е изискал спомагателна експертиза, което е било почетено от проверяващия прокурор. Така се стига до този миг. Болница изиска от родители 27 хиляди лева да освободи натрупа на щерка им.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР