Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че

...
Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че
Коментари Харесай

Родители платиха 170 лева за еднодневен престой на бебето им в болница


Болница изиска 170 лв. на здравно обезпечено семейство, по тази причина че е приела 10-месечното им бебе за един ден. Случаят е от Ловеч, а фамилията твърди, че детето им не е получило каквото и да е лекуване.

„ Оплакванията на детето бяха мощни болки в корема. Дойдохме в Спешното поделение и бяхме прегледани от доктор Стойчева. Към нея нямаме никакви недоволства. Много положително отношение получихме от нея”, описа в предаването „ Здравей, България” по NOVA Силвия Монова, майка на 10-месечното бебе.

Тя добави, че по-късно тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му сложили диагноза „ изострен ларингит”. А на идната заран доктор от болничното заведение ги изпратил да търсят експерт по вътрешни заболявания на друго място. Преди това тя и брачният партньор ѝ трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лв. за ден.

Той твърди, че на детето не се осъществявани никакви интервенции.

„ Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдаване, щом се тормозят. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и би трябвало да останат минимум три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, в случай че се прекъсне престоя”, изясни доктор Добринка Стойчева.

Тя добави, че на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е признато в болница била 500 лв.. Родителите пък са безапелационни, че ще си търсят правата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР