Болница Пирогов организира спешна кръводарителска акция за д-р Ирена Иванова

...
Болница Пирогов организира спешна кръводарителска акция за д-р Ирена Иванова
Коментари Харесай

Пирогов зове за помощ: Продължава кръводарителската акция за д-р Ирена Иванова от Враца

Болница " Пирогов " провежда незабавна кръводарителска акция за доктор Ирена Иванова от Враца. Вече 10-и ден тя е в извънредно тежко положение откакто на 21 юни вечерта падна от 7-ия етаж на дома си в София.
" Недостигът е осезателен ", пишат от " Пирогов " в прессъобщение. Инициативата за акцията е на чиновници на болничното заведение, които имат поддръжката на шефа си и шефа на Националния център по трансфузионна хематология, оповестява bulnews.bg

35-годишната доктор Иванова е с кръвна група 0, резус фактор негативен, само че в кръвните центрове ще бъдат одобрявани и кръводарители от други кръвни групи. При даряване би трябвало да бъде казано, че кръвта е за доктор Ирена Евгениева Иванова.
Кръводарителите би трябвало да са клинично здрави, да не са приемали медикаменти в същия ден, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и да носят в себе си документ за идентичност.
Заради хроничния дефицит на кръвни биопродукти от " Пирогов " са организирали кръводарителска акция и на 6 август, понеделник, от 17 до 19 ч. Желаещите могат да оказват помощ в рапортната зала на травматологичния комплекс " Проф. Емил Таков " на втория етаж в столичната болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР