Болница Пирогов“ е едно от лечебните заведения, които са готови

...
Болница Пирогов“ е едно от лечебните заведения, които са готови
Коментари Харесай

Медици от „Пирогов“ са в готовност да тръгнат за Турция


Болница „ Пирогов “ е едно от лечебните заведения, които са подготвени да изпратят медици в потърпевшите след земетресението региони.

Притеснение има, боязън няма, отиваме да помогнем на всеки, който има потребност. Надеждата е да спасим колкото се може повече хора, това сподели за bTV здравната сестра Татяна Димитрова.

„ Екипите са образувани, чакаме поръчка от турска страна. В момента, в който кажат, ние сме подготвени. Аз съм сестра, научена съм да оказвам помощ и това ще го върша цялостен живот “, добави тя.

Медиците потеглят с всичко належащо да окажат бърза незабавна помощ на терен.

„ Това е първата ми задача, при която ще избавям хора на терен, само че аз бях сестра в Коронавирус изолатор известно време, тъй че съм претърпяла и нещо сходно “, добави сестра Димитрова.

Доктор Дияна Димитрова, шеф на Спешното поделение, която координира процеса по тръгване, сподели, че тя самата е от Свищов и е претърпяла земетресението във Вранча.

„ Моите родители участваха в разчистването. Знам какъв брой е ужасно такова злополучие, което не беше толкоз мощно, колкото в Турция. Колкото повече хора оказват помощ първоначално, толкоз по-добре. Има и други изявили предпочитание да заминат ", означи доктор Димитрова.

Тя изясни, че са звънели на всеки един от сътрудниците, създали са описи и са ги изпратили на министерството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР