Болница „Лозенец“ работи нормално, докато тече разследването на ГДБОП, заяви

...
Болница „Лозенец“ работи нормално, докато тече разследването на ГДБОП, заяви
Коментари Харесай

Бившето ръководство на болница Лозенец мълчи за трансплантациите

Болница „ Лозенец “ работи обикновено, до момента в който тече следствието на ГДБОП, съобщи за " Хоризонт " шефът ѝ проф. Радосвет Горнев.

Новоназначеният краткотрайно шеф беше сбит и коментара:

" Докато институциите не излязат с съответни мнения, ние сме дали всичките изискани от нас документи и сме подготвени за подпомагане. Дотогава апелирам обществото да одобри, че болничното заведение продължава да работи на цялостни обороти и да извършва отговорностите си ".

Опитът на БНР да се свърже с някогашния шеф на болничното заведение проф. Любомир Спасов беше несполучлив. Освен Спасов, изказвания не дават и някогашните членове на съвета на шефовете на болничното заведение.

Информацията за противозаконни трансплантации изнесе при започване на юни здравният министър Стойчо Кацаров. Тогава управлението на болница „ Лозенец “, отпред с проф. Спасов, излезе с опровергаване. В него управлението изясни, че условията за трансплантация от жив донор са спазени, а донорите и реципиентите са имали нотариално заверени документи за родствена връзка.

В позицията им се споделя още, че Агенцията по трансплантации и ДАНС са били известени преди осъществяването на трансплантациите.

Новото управление на болничното заведение ще я ръководи до провеждането на конкурс за назначение на нов шеф, прецизира БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР