Болните да отидат веднага на доктор и да не се

...
Болните да отидат веднага на доктор и да не се
Коментари Харесай

д-р Красимир Кулински: В първите 48 часа грипът се повлиява много добре от антивирусни лекарства

Болните да отидат незабавно на лекар и да не се самолекуват - това поучава общопрактикуващият доктор в Пазарджик Красимир Кулински. Градът е в грипна зараза от 26 януари до 2 февруари. По думите на доктор Кулински грипът протича остро и в множеството случаи с затруднения.

Истинският грип стартира ненадейно и остро, с доста висока температура и мускулни болки. В множеството случаи хората се самолекуват. Когато се случи нещо остро, те пият симптоматични средства 1-2 дни, а една част вървят и на работа, което не е добре. Пренасят инфекцията в трудовия колектив и когато минат 3 дни и не се оправят, идват при нас. Тогава към този момент са настъпили затруднения като бронхит и гнойни гърла и пристъпваме към лекуване с антибиотици. Тази година всичките ни пациенти с грип не се разминаха без затруднения, сподели пред BTV „ Тази заран " доктор Кулински. Той поучава пациентите още при първи признаци да отидат на доктор.

В първите 48 часа грипът се повлиява доста добре от антивирусни медикаменти. Когато незабавно се включи такова лекарство, витамини, температуропонижаващо средство, към третия ден пациентите към този момент се усещат доста добре и в множеството случаи липсват затрудненията, добави Красимир Кулински.

По думите му най-вече боледуват дребните в детските градини и началните учебни заведения.

По-големите деца боледуват малко по-рядко, а по-късно се подреждат хората в работоспособна възраст. В множеството случаи, когато се разболее един член на фамилията, всички минават през болестта. Много рядко се случва да имаме, даже изобщо нямаме, случаи на хора над 60 години да са заболели от грип, уточни Кулински.

Обяснението за това е миналогодишната акция за ваксиниране против грип на хора над 65 година

По думите на доктор Кулински COVID-19 протича по-леко тази година - без висока температура, с пресипнал глас, от време на време загуба на подушване и усет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР