Болничният мениджър на общинското лечебно заведение във Велинград- д-р Жеко

...
Болничният мениджър на общинското лечебно заведение във Велинград- д-р Жеко
Коментари Харесай

Лекар управлява цяла болница с фалшива диплома

 Болничният управител на общинското лечебно заведение във Велинград- доктор Жеко Чешмеджиев, против който преди 2 седмици бе стартирано следствие от Областната дирекция на МВР-сектор " Противодействие на икономическата престъпност “ за източване на НЗОК посредством професионални документи на лекари от болничното заведение с погрешно наличие, е фалшифицирал и личната си тапия.

Това научи " Блиц " от свои източници, които обясниха, че се отнася се за удостоверението му за продължаваща подготовка по Здравен мениджмънт. Според Закона за лечебните заведения без него той не може да заема поста на шеф на болница. Фалшивият документ даже е изтъкнат в Търговския указател, а към него има съпътстваща декларация, подписана от Чешмеджиев, за истинността на документа. От Български лекарски съюз, които сякаш са издали документа, с публично писмо споделят, че на лицето доктор Жеко Чешмеджиев не е издавано такова уверение. Това на процедура значи, че Чешмеджиев е безусловно нелегално на поста на шеф на МБАЛ " Велинград “ и ще носи и наказателна отговорност за даване на документи с погрешно наличие. Очаква се прокуратурата да изиска отстраняването му от служба и да повдигне обвинявания.

Запознати настояват, че сходно нарушаване може да докара и до лишаване на лекарските права на шефа от Българския лекарски съюз. Това е следващото скандално разобличаване към шефа на общинската болница, който към момента се проверява за длъжностно закононарушение -  източване на пари от НЗОК посредством подписване на контракти за клинични пътеки посредством фалшифицирани документи за професионална подготовка и извършени профилирани курсове на лекари, работещи в МБАЛ " Велинград “. От медицинските университети в Пловдив и София, които сякаш са издали документите изрично отхвърлят лекарите да са прекосявали цитираните курсове и да са им издавани документи за тях. Преди години Чешмеджиев бе забъркан и в грандиозна скица за източване на общински средства от МБАЛ " Велинград “.

Тогава той тегли над 1 млн. лева заем сякаш, с цел да избави болничното заведение, която е в тежко финансово състояние и да се разплати с доставчиците, само че се оказа, че съществена част от заема е отишла за погасяване на отговорности към компания " Вели Медикус “,  на която самия той е основател. Дали този път противозаконният болничен шеф ще бъде отхвърлен от поста следва да забележим, а във Велинград не престават да се чудят кой стои зад тила му и разрешава своеволията му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР