Болките в ушите могат да бъдат особено неприятни и упорити.

...
Болките в ушите могат да бъдат особено неприятни и упорити.
Коментари Харесай

Как да намалим болката в ушите при деца

Болките в ушите могат да бъдат изключително неприятни и упорити. Появи ли се, се отразява и на работата ни, и на времето ни за отмора, визира целия ни живот. Най-честата причина е обвързвана с разнообразни типове инфекции. Също по този начин болката може да се дължи на насъбрана ушна тиня, зъбни проблеми, зараза на синусите или гърлото, арестувана вода и други

Подбрали сме някои средства за облекчение на болката, които могат да се приложат в домашни условия. Но въпреки всичко не забравяйте, че продължителната и мощна болежка в ушите изисква консултация с доктор.

Децата постоянно страдат от разнообразни ушни недоволства. Макар че не всеки път е допустимо да се предотврати болката в ушите при децата, въпреки всичко могат да се вземат ограничения, с цел да не се стига до по-сериозна зараза.

Освен методите, на които се спряхме в предходната публикация (четете ТУК) като периодично повтаряне на топли и студени компреси, зехтин, джинджифил, чесън, хомеопатични капки за уши, обърнете внимание на следното:

• В никакъв случай не водете детето на ваксина, в случай че се оплаква от болки в ушите.

• Накарайте го да мие ръцете си постоянно, с цел да се предотврати предаването на микроби.

• Непълнолетните да не се излагат на тютюнев пушек или различен източник на пушек.

• Бебетата да не спят с шише в устата.

• Избягвайте контакт с заболели хора или деца.

Въпреки че тези ограничения могат да ви оказват помощ да избегнете ушна зараза и да бъдат сполучлив способ да предотвратите по-опасно положение, да не забравяме, че те не могат да заменят визитата при доктор. Консултирайте се със експерт, преди да приложите някое от тези средства, защото ушният канал е доста сензитивен и въвеждането на каквото и да е вещество в него може да докара до демонстрация на алергии или даже да утежни обещано положение.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР