Болките в гърлото са много срещан проблем, без значение от

...
Болките в гърлото са много срещан проблем, без значение от
Коментари Харесай

Какво да правите и какво да не правите при болно гърло

Болките в гърлото са доста срещан проблем, без значение от времето на открито. То може да ни боли и даже в най-топлите летни дни, в случай че сме прекалили с яденето на сладолед или пиенето на доста студени питиета. Болка в гърлото може да се предизвика и от студеното и влажно време и в случай че това се случи, е добре да знаете какво да вършиме и какво да не вършиме в този случай.

Първото и най-важно нещо е да не прибягвате незабавно към пиенето на каквито и да било медикаменти, преди да сте открили кое предизвика болките в гърлото. Ако не се чувствате отпаднали и нямате температура, то направете си чай. Билките, които ще ви се отразят добре са лайка, мента или бъз, към които можете да добавите и лъжица мед. Ако след седмица, не почувствате облекчение и гърлото към момента ви боли и продължавате да кашляте, то ви предлагаме да идете на доктор.
Знаете ли този чудодеен национален лек за болно гърло?
Болките в гърлото са чест противен признак в сезона на вирусите и грипа. Те могат да бъдат с друга активност и да предизвикват по какъв начин...
Прочети повече
Едно от нещата, които не би трябвало да вършиме, когато имате болки в гърлото е да не ядете цитрусови плодове. Да, те са доста потребни при настинки или грип и съдържат доста витамин С, само че тяхната киселинност ще раздразни в допълнение лигавицата на така и така възпаленото гърло. Вместо тях можете да си приготвите прясно изцеден сок от банан, смесен с малко горски плодове.

За да излекувате по-бързо възпаленото си гърло е добре да пиете повече вода. Тялото ви би трябвало да бъде добре хидратирано, а това не можете да постигнете единствено с пиенето на сокове и чай. Освен това би трябвало да поддържате и естествени равнища на мокрота на въздуха, към 45%, като проветрявате постоянно, помещението в което седите, тъй като сухият въздух също предизвиква раздразнение в гърлото.

При болно и сопнато гърло е добре да изключите някои от храните в менюто си и да ги замените с такива, които няма да нервират възпалената лигавица. Ето за какво ви предлагаме краткотрайно да избягвате обичаните си солети, крекери, ядки или мощните подправки и да ги замените с топли супи, пюрета, омлет и разнообразни билкови чайове.

Медът е естествен антибиотик, който има противовъзпалително деяние и се бори с инфекциите. Той ускорява имунитета, заради което е доста подобаващ при болно гърло. Лъжица мед в чаша топъл чай ще успокой възпалението и ще спомогне за бързото ви възобновяване.
5 естествени лека при болки в гърлото
Болките в гърлото подсказват протичането на инфекциозен развой. Според оториноларинголога Наталия Бистрова болката в гърлото може да...
Прочети повече
На възпаленото и зачервено гърло, доста добре ще се отрази и в случай че си извършите компрес. За задачата ви трябват парче памук, ракия или алкохол и черен пипер. Наложете го към врата си и от горната страна увийте с вълнен шал. Затоплящото му деяние ще се отрази доста добре на възпалената лигавица на гърлото и на лимфните възли.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР