Болката в областта на кръста и гърба не е непозната

...
Болката в областта на кръста и гърба не е непозната
Коментари Харесай

Кои са най-честите симптоми и терапия при дископатия

Болката в региона на кръста и гърба не е непозната за огромен % от хората. Почти всички хора над 25 години най-малко един път в живота си са страдали от нещо сходно, било то заради контузия при спорт, от претоварване, или неправилна стойка, при износването на ставите с възрастта, а нерядко и заради генетични предразположения. При някои това става хронично положение, измъчващо ги на всекидневна база. Това положение може да бъде остеохондроза, дискова херния, дегенеративна сколиоза и мн. други

Един от сериозните здравословни проблеми, които тормозят хората през днешния ден, това е, че по-голямата част от работата към този момент се прави на бюро и / или пред екран. Това в допълнение усложнява нещата. 



Болката в кръста и гърба може да бъде освен неприятна, само че и нездравословна за нас сама по себе си. Ако дискомфортът е прекомерно мощен, пациентите са склонни да заемат позиции, които са несвойствени за тялоо. Може би по този начин се усещаме по-облекчени в кратковременен проект. Имайте поради обаче, че в случай че прекомерно дълго се привеждате или изкривявате на една страна, можете да си навредите доста повече.

Лежанките са метод да вършим физиотерапевтични извършения в лечебно студио или даже в уюта на своя дом. Те са уреди, с които обръщаме позицията на тялото си напред и леко надолу, с цел да може гръбначният дирек да се разтегне и да се понижи напрежението сред прешлените.

 

Симптоми на дископатия

В множеството случаи дископатията е обвързвана с болежка в кръста и гърба или надолу към краката. Тя е породена от напрежението, основано под влияние на земното притегляне. То води до притискането на прешлените на гръбнака един към различен. Това от своя страна довежда до възпалението и даже пострадването на омекотяващите възглавнички посред им.

Къде ще усещаме болката от дископатията зависи от това в коя част на гръбнака са нанесени вреди. Ако болката слиза към краката, то тя произтича от долната част на гръбначния дирек. Гърбът и кръстът болят, когато дископатията е в горната част на гръбнака.

 

Как лекуват инверсните лежанки?

Физиотерапевтичните лежанки ни оказват помощ, като понижават напрежението, което гравитацията основава сред прешлените ни. Това ги прави идеалната, както и за спорт и профилактика.



Лежанката ни дава сигурна конзола благодарение на коланчетата, страничните дръжки за ръце и степенките за краката. По този метод ние можем да се накланяме, без да има риск да паднем напред, обратно или наопаки. Постепенно ние можем да се отпуснем и да почувстваме релакса в гърба си.

 

Ако решим, в тази позиция можем да вършим извършения и даже да прибавим дребни гирички.

Тези уреди могат да се употребяват при спортисти, получили междинни и леки контузии или като част от възстановителното лекуване след по-тежки произшествия и пострадвания. При дископатия, по-леки дискови хернии и така нататък могат да се окажат ключа към спестяването на доста количество средства.

Плюс при лежанката е, че е много компактна. Можем да я сгъваме и да я прибираме даже при неналичието на килер или особено помещение.

 

Лежанките спомагат за разтягането и оптималното разпределяне на гърба, който другояче от самото начало стои компресиран под тежестта на торса върху долната част на тялото. Това оказва помощ да отнемем от натиска върху възглавничките сред прешлените и да облекчим признаците при дископатия.



Рискови групи

Терапията с лежанки не се предлага за хората с високо кръвно или болести на сърдечно-съдовата система, също и тези с проблеми на вътрешното ухо или някои очни заболявания, както и за бременни.

 

Съвет

За ускорение на резултата от лечението, можем да комбинираме с йога или друга гимнастика, а също и с хранителни добавки. Обърнете се към експерт за правене на съответната стратегия и.

 

Повече информация на тематика лежанки и лекуване на болесттите на гръбначния дирек можете да намерите на уебстраницата Lejanki.bg .

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР