Болката е естествена част от живота, която всеки изпитва в

...
Болката е естествена част от живота, която всеки изпитва в
Коментари Харесай

Прочут психотерапевт: Травмата е нещо, с което човек не може да се справи сам -

Болката е естествена част от живота, която всеки изпитва в сложни моменти. Докато контузията е нещо, с което човек не може да се оправи самичък, твърди канадският доктор и психотерапевт Габор Мате, предаде Българска телеграфна агенция.

В сряда той се срещна с фенове в границите на събитието  " Мъдростта на контузията в токсичната просвета на XXI век ".

В диалог с публиката той уточни, че хората, които усещат съчувствие и имат здрави връзки с другите, се оправят по-добре със страданията в живота, в сравнение с тези, които живеят по-изолирано.

" Когато някой в живота ви ви схваща, даже и да не може да ви помогне, се чувствате по-добре ", сподели психотерапевтът.

Доктор Мате описа, че обичайните общества се оправят по-добре с възпитанието на децата си, за разлика от това, което се случва в западната просвета през днешния ден. Според него, когато едно дете направи пакост, не е добре да бъде наказвано, защото в този миг изпитва най-силна потребност от връзка с родителите си.

Габор Мате уточни, че вярното свързване сред родител и дете се трансформира в основа за израстването на един здрав субект. Допълни, че би трябвало да се има поради каква е задачата на обществото – да поправя държанието на децата или да се грижи за тяхното развиване.

" Когато се опитваме да изправим държанието, от време на време нарушаваме развиването им ", сподели лекарят.

Д-р Мате изясни и кои са аргументите за пристрастяването: обект на пристрастяване могат да бъдат освен опиатите, а съвсем всичко – алкохол, храна, извършване на покупки, хазарт, работа и други По думите му пристрастяването е демонстрация, при която обещано лице намира краткотрайна разтуха в нещо, само че в дълготраен проект това му вреди.

Мате добави, че не това, към което някой е привързан и което успокоява болката му, е заболяването.

" Първичният проблем е за какво желаете да избягате от действителността, за какво изпитвате болежка. В основата на това е контузията ". По думите на лекаря пристрастеният е естествен, само че измъчен човек, който желае да бъде изслушан и свестен.

Габор Мате даде отговор и на въпроса за какво възприятията оказват въздействие върху човешкото тяло. Според него всички системи в организма са свързани и всичко, което се отразява на нашите усеща, се отразява и на нашето тяло. Мате добави, че всички заболявания през днешния ден се дължат на връзката сред тялото и страстите, както и на метода, по който живеем.

Посещението на доктор Мате в София е част от неговото европейско турне. Срещата в столицата бе проведена от Science and Nonduality, чиито екип е зад кино лентата " Мъдростта на контузията “, в партньорство с издателство " Кибеа " и " Чай във фабриката ", подкрепени на института " Лист ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР