Болка в петата се появява често заради шип, който представлява

...
Болка в петата се появява често заради шип, който представлява
Коментари Харесай

Ефикасни рецепти при шип в петата

Болка в петата се появява постоянно поради шип, който съставлява издатина върху костта на петата. Счита се за реактивна костна неоплазма заради хронично механично претоварване, която се възпалява при вървене и по-късно предизвиква болежка.

По-често се среща при възрастни хора и хора, които стоят изправени дълго време поради специалността си. Характеризира се със мощна болежка в средата на петата, която не разрешава натоварване. Болезнените признаци се появяват при първите стъпки след сън или при прекомерно дълго стоене, като се появяват в региона на петата или по вътрешната й повърхнина.

Болката в петата може да бъде непоносима.

Най-простото лекуване за болежка в петата е постепенно, няколко пъти дневно, да се повдигате на пета, което усилва кръвообращението и калциевия метаболизъм, предотвратявайки отлагането на соли.

При мощна болежка оказват помощ картофените компреси.

Картофите би трябвало да се измият и настържат дружно с обелката. Нанесете сместа върху марля и по-късно върху болното място. Увийте с найлонова торбичка и обуйте чорапи. Сменяйте компресите всекидневно. Продължителността на лекуването е 7-8 дни.

Компреси с мед и сол

Смесете мед и сол в съответствие 1:1 и нанесете на възпаленото място. Отгоре сложете парче марля, залепете с лепенка и увийте с найлонова торбичка. Обуйте си чорапите и си легнете.

Лечебна смес с аспирин

Натрошете 10 таблетки аспирин на прахуляк и залейте с 250 мл 70% медицински алкохол и оставете да престои 1-2 дни.Всяка вечер разклащайте тинктурата и потапяйте в нея парче сгъната марля.Поставете превръзката на петата, увийте с найлонова торбичка и обуйте чорап. Оставете за една нощ.Измийте на идната заран с вода, избършете и нанесете малко лоен крем за крайници.

След 10 процедури стъпалата и петите ще бъдат почистени от грубата кожа.

Вижте още: Защо да ядете череши всеки ден?

Между другото, можете да почистите ходилата си с пемза и по-късно да нанесете крема.

С тази смес може да лекувате и разширени вени. След втриване болката изчезва неотложно.

Може да се употребява за компреси при остеохондроза.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР