Боливийският президент в оставка Ево Моралес вече е в Мексико.

...
Боливийският президент в оставка Ево Моралес вече е в Мексико.
Коментари Харесай

Ево Моралес избяга от военните в родината си, получи политическо убежище в Мексико

Боливийският президент в оставка Ево Моралес към този момент е в Мексико. Страната му предложи политическо леговище, оповестява Българска национална телевизия. Военните и полицита в Боливия се обърнаха против Моралес и безрезултатно го издирваха, с цел да го арестуват.

В туитър Моралес написа, че му е тежко да напусне Боливия, само че даде обещание да се върне с повече „ мощ и сила “. Основният конкурент на Моралес по време на президентските избори през октомври – Карлос Меса, прикани за ред по улиците на страната. В столицата Ла Пас напрежението не стихва. Има информация за конфликти сред последователи и съперници на Моралес. Съобщава се за минимум 20 ранени.

Органите на реда дават отговор и на сигнали за хулигански прояви и обири. Оставката на Ево Моралес би трябвало да бъде призната от локалния Конгрес, който се събира по-късно през днешния ден. До политическата рецесия се стигна след неубедителната победа на Моралес на изборите предишния месец и обвинявания в властническо ръководство. Той е упрекнат, че е фалшифицирал вота, огромна част от народа излезе на митинги, а двама души починаха при конфликти в митингите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР