Болестта на Паркинсон е заболяване, което прогресира, тоест състоянието в

...
Болестта на Паркинсон е заболяване, което прогресира, тоест състоянието в
Коментари Харесай

Паркинсон: 10 ранни предупредителни признака на заболяването

Болестта на Паркинсон е заболяване, което прогресира, т.е. положението първоначално е по-леко, само че с придвижване на времето се усложнява и заплашва от ден на ден крака.

Заболяването визира нервната система и въздейства върху придвижването.

В ранните стадии на заболяването на Паркинсон човек може да има малко или никакви признаци. Ръцете може да не се люлеят при вървене, речта може да стане мека или неразбираема. Симптомите обаче се утежняват с напредването на болестта с течение на времето.

Болестта на Паркинсон няма лекуване, само че с помощта на научния прогрес е допустимо да се облекчат признаците ѝ.

Има някои предупредителни признаци, които могат да бъдат значими за ранното разкриване на заболяването. Ако единствено един от тях се демонстрира, това не е мотив за терзание, само че в случай че забелязвате няколко признака едновременно, би трябвало да посетите невролог.
Тремор
Лекото трептене на пръстите или брадичката неподвижен може да е ранен симптом на болестта.
По-дребен почерк
Ако почеркът е станал доста по-малък, в сравнение с е бил преди, това не е добър сигнал. Човек може да забележи, че буквите са станали по-малки и думите са почнали да се слепват една в друга. Промяна в почерка, наречена микрография, е евентуален симптом на заболяването на Паркинсон.
Загуба на подушване
Усещането на ароматите може да отслабне, а това елементарно може да се откри посредством парфюми, кафе и зрели банани.
Проблеми със съня
Ако човек непрекъснато се мята и върти в леглото или потрепва мощно по време на сън, това е вероятен признак.
Проблем при вървене или придвижване
Един от вероятните признаци е, че по време на вървене ръцете не се люлеят както преди. Друг от ранните признаци е намаляването на обсега на придвижване или болежка в раменните и тазобедрените стави. Понякога пациентите се оплакват от възприятието, че краката им са "залепени за пода ".
Запек
Невъзможността за изпразване на червата без напрежение е причина да отидете на доктор. Запекът е един от евентуалните ранни признаци болест на Паркинсон.
Резки промени в гласа
Ако гласът на човек се промени, той би трябвало да се обърне към невролог. Понякога хората си мислят, че околните им губят слуха си, а в действителност казусът е в „ смекчаването “ на гласа им.
Липса на изражения на лицето (маска на лицето)
Сериозно, потиснато или ядосано изражение, даже когато индивидът е в обикновено въодушевление, може да е причина за безпокойствие.
Замаяност и припадъци
Чувствате ли се замаяни, когато ставате от стол? Заедно със загубата на схващане, този признак може да демонстрира ниско кръвно налягане и вероятен паркинсонизъм
Прегърбване или загуба на съгласуваност
Ако човек стартира да се прегърбва, навежда напред или губи съгласуваност, това може да е симптом на разрастващо се заболяване
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР