Болестта на Алцхаймер е придружена с множество неизвестни. Именно затова

...
Болестта на Алцхаймер е придружена с множество неизвестни. Именно затова
Коментари Харесай

Ето какво отключва Алцхаймера

Болестта на Алцхаймер е съпроводена с голям брой незнайни. Именно по тази причина учените в последните години насочват напъните си в разгадаването на аргументите за появяването на това прогресивно невродегенеративно заболяване .

И по този начин стигаме до две паралелни проучвания, които извеждат две аргументи, повишаващи риска да заболеем от Алцхаймер - неприятна орална хигиена и неналичието на задоволително сън .

Изследване на учени от Washington University School of Medicine, извършено с хора и мишки, откри, че има директна връзка сред недоспиването и болестта. Тя се основава на увеличението на хормона тау, който е виновен за развиването на Алцхаймер . Когато нямаме положителни привички на сън, вероятността да заболеем е по-голяма.
 Снимка 403068

Когато възрастните страдат от хронично недоспиване, това води до разпространяване на токсичния хормон тау - първата стъпка към мозъчни нарушавания и загуба наизуст. Този хормон се среща и в мозъка на всички здрави хора, само че проблемите настъпват, когато концентрацията му се увеличи.

Именно тази нараснала централизация се вижда при хора с нарушаване в съня, взели участие в проучването, спрямо тези, които си набират задоволително количество сън.

При обикновено действие и всекидневие, тау хормонът се освобождава, когато сме будни и дейни, а във времето за сън неговите равнища понижават . Но равнищата му се усилват двойно, когато сме будни през нощта. А в случай че това е всекидневно повтарящо се събитие, настъпват съществени увреждания.
 Снимка 403067

Друго проучване, извършено по поръчка на фармацевтична компания, демонстрира връзка сред развиването на Алцхаймер и неприятната орална хигиена. В резултат на него се открива, че множеството хора, които страдат от Алцхаймер, имат и гингивит (заболяване на венците).
 Миенето на зъбите, болните венци и връзката с ерекцията
Връзката сред миенето на зъбите и ерекцията

Не единствено неприятният мирис пречи на секса

Два токсични протеина, които се свързват с метода, по който гингивита поврежда тъканта на венците, са открити в 91% от изследваните заболели от Алцхаймер. Това кара учените да имат вяра, че има връзка сред двете болести въпросните протеини са в положение да убият мозъчни кафези , написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР