Болестите на сърцето ще се следят под лупа от специалистите,

...
Болестите на сърцето ще се следят под лупа от специалистите,
Коментари Харесай

Десетки хиляди шофьори могат да останат без книжки! Според новите правила се забранява шофирането на хора…

Болестите на сърцето ще се наблюдават под лупа от експертите, които издават здравно удостоверение за водачите. Това стана ясно от измененията на здравното министерство, която дефинира условията към водачите. Според новите правила се не разрешава шофирането на хора, които имат аневризма на аортата над 55 мм.,  прецизира в. „ Телеграф “.

Досега водачите не можеха да стават пациенти с аневризма на аортата над 5 сантиметра. Още няколко сърдечни казуса влизат в листата със възбраните за шофиране. Книжка няма да се издава за болест на сърдечната клапа или аортна стеноза.

Затягат се и разпоредбите за хората, прекарали инсулт. Медицинската комисия ще преценя самостоятелно всеки обособен случай. Вродената кардиопатия, болести на сърдечния мускул след зараза ще изискват самостоятелна преценка на лекарите според от положението на пациента.

Нов способ има и при условията за болните от диабет. И до момента комисиите преценяваха самостоятелно положението на всеки пациент, който се лекува с инсулин и други антидиабетни средства. На медицинските прегледи се преценя броят на затрудненията и тяхната тежест.

Сега експертите ще наблюдават положението на водачите с мъчно обезщетен захарен диабет, протичащ с хипоглекимии. Индивидуалната преценка за хората с високо кръвно остава. Медицинско към този момент ще се дава при резистентна артериална хипертония с кръвно налягане III степен. При него кръвното е със стойности над 180/110.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР