Болен съдебен заседател отложи старта на делото срещу Любомир Петров,

...
Болен съдебен заседател отложи старта на делото срещу Любомир Петров,
Коментари Харесай

Болен заседател отложи делото за жестокото убийство на богаташката Красимира

Болен правосъден заседател отсрочи старта на делото против Любомир Петров, упрекнат в убийството на приятелката си в пловдивското село Бегово. Разпоредителното съвещание бе планувано за 10 часа през днешния ден.

Любомир бе докаран с белезници, а като бранител на версията му за случилото се в залата присъстваше и неговия татко. Оказа се обаче, че един от правосъдните заседатели, нужни да се даде старт на съвещанието, звъннал минути преди влизане в зала и съобщил, че има здравословен проблем. Така е нямало и време за реакция, в което да се извика незабавно заседател по заменяне. Поради тази причина ход на съвещанието не бе даден и то бе отсрочено за 1 април, оповестява Марица.

Любомир продължава да твърди, че става въпрос за самоубийство, в това са уверени и околните му. Версията на прокуратурата обаче е невъзмутимо ликвидиране. Към момента Любомир е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Ако виновността му бъде потвърдена, може да лежи от 15 до 20 години, да получи пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Трагедията се разигра на 11 септември 2020 година Според информацията от държавното обвиняване Любомир и Красимира живеели на брачен начала от 2018 година Той се срещнал и сближил с дамата, тъй като схванал за нейното положително финансово състояние. Покойните й родители й били оставили в завещание доста аграрни земи, които тя обработвала и получавала възнаграждение. През 2018 година се родило първото им дете, а през 2020 година – второто. Любомир обаче не полагал задоволително грижи за фамилията. Предпочитал да се среща с другари, да показва по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които половинката му предоставяла.

Когато Красимира открила, че финансовите средства са намалели доста, му сложила изискване да ограничи разноските. Между двамата свадите се задълбочили и се разделили. Любомир не желал да одобри, че губи привилегиите, които му предоставял взаимния живот. Той решил, че в случай че в комфортен миг инсценира самоубийството ѝ, цялото имущество на дамата, посредством децата, ще остане за него.

На 11 септември на два пъти ходил до дома на Красимира и упорствал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той съумял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където спяла. Тя се събудила и изправила, сюрпризирана от появяването му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от обстановката, като взел оръжието и стрелял към гърдите ѝ. Пред всички той показал случая като самоубийство.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР