Болен от коронавирус е бил лекуван във френска болница още

...
Болен от коронавирус е бил лекуван във френска болница още
Коментари Харесай

Френска болница откри, че лекувала заразен с коронавирус още през декември

Болен от ковид е бил лекуван във френска болница още в края на декември предходната година без медиците да знаят, че е инфектиран с новия вирус. Мъжът е бил признат с пневмония още на 27 декември – близо месец преди френското държавно управление да заяви за първите случаи на Covid-19, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Заразеният пациент е открит чак в този момент, когато в болничното заведение, в която е лекуван, решили да тестват за ковид остарели проби, взети от пациенти с пневмония. Тогава на хората са правени Френска болница откри, че лекувала инфектиран с ковид още през декември

Според експертите от болничното заведение не може да се каже сигурно дали това е нулевият пациент във Франция, само че би трябвало да се направи следствие по какъв начин той се е заразил. Той не е пътувал в чужбина, а главните му контакти били със брачната половинка му. Тя работела в супермаркет наоколо до щанд за суши, където чиновниците били главно китайци. Не е ясно дали те са били заболели, дали са пътували до Китай и изобщо отвън Франция.

Според лекарите е допустимо това да не е първият инфектиран във Франция, в района, в който живее индивидът може да е имало и други хора с вируса и той да е циркулирал от по-рано.

Броят на жертвите на Covid -19 във Франция e над 25 000. Натоварването на реанимациите продължава да понижава, като броят на признатите в болница е намалял със 123. Броят на тежките случаи обаче остава висок, като доближава близо 3700 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР