Боксьорките от националния ни отбор научиха пътя, който трябва да

...
Боксьорките от националния ни отбор научиха пътя, който трябва да
Коментари Харесай

Начертаха пътя към медалите за националките ни на Световното

Боксьорките от националния ни тим научиха пътя, който би трябвало да изминат, с цел да стигнат до медалите на Световното състезание в Ню Делхи, Индия. Днес бе изтеглен жребият за обособените категории за шампионата. Първите мачове стартират на следващия ден, 16 март.

Бронзовата медалистка от предходната година и европейска шампионка Севда Асенова (48 кг) ще срещне на старта националката на Непал Сусма Таманг. Златислава Чуканова (50 кг) ще се изправи против Айра Вийегас (Филипини), до момента в който вицешампионката на Стария континент Венелина Поптолева (52 кг) стартира присъединяване си против виетнамката Нгок Нгуйен. Жребият отреди международната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) да пропусне първия кръг. Тя чака победителката от мача сред Юджи Ли (Китай) и Дженифър Чиен (Микронезия). Вицешампионката на Европа Светлана Каменова ще срещне при 57-килограмовите Ея Чиауи от Тунис, а последната ни участничка - Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще боксира с Ала Ивашкевич (Беларус).

Националният ни тим е воден на Световното състезание от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Шампионатът е с награден фонд от 2.4 милиона $, които ще бъдат разпределени сред медалистките в обособените категории.
 Боксьорките ни ще видят напън на международното
Боксьорките ни ще видят напън на международното

Сериозна конкуренция за медалите се обрисува в Индия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР