Боксовият специалист Михаил Таков гостува в предаването „Код Спорт“ по

...
Боксовият специалист Михаил Таков гостува в предаването „Код Спорт“ по
Коментари Харесай

Михаил Таков: Очаквам една хубава победа на Кубрат срещу Джошуа


Боксовият експерт Михаил Таков гостува в предаването „ Код Спорт “ по ТВ+. Той показа упованията си за водещото спортно събитие този месец - борбата за международната купа в тежка категория при експертите сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, както и забавни моменти от кариерата си, която минава в ЦСКА. Таков е осемкратен републикански първенец. Печелил е бронзов орден в категория до 71 кг на международното състезание в Мюнхен през 1982 година Три пъти е бил трети на шампионати на Европа. Носител е на сребърно отличие от шампионата “Дружба” през 1984 година, проведен за страните, бойкотиращи олимпийските игри в Лос Анджелис. Световен първенец за военнослужещи и дълготраен капитан на националния тим на България по бокс. Два пъти е определян за треньор номер 1 на България в анкетата на вестник “Труд” – през 1991 и 2012 година. В момента е координатор на всички национални тимове.

- Мишо, 20 дни остават до борбата за международната купа в тежка категория сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Ти си бил треньор на Кобрата и си един от дребното хора, които го познаватизключително добре. Какви са възможностите на Кубрат?

- Смятам, че подготовката върви обикновено. Здрав е, има положителни спаринг сътрудници, подбрани от Ули Вегнер. Спокойно върви подготовката за мача. Беше на стадиона в Кардиф, с цел да види каква е ситуацията. Ще има 75 хиляди на арената. И „ Зауерланд “, и домакините от британска страна, имат доста добър опит в професионалния бокс и в тежка категория. Ще създадат един огромен театър и персонално аз се надявам успеха да е наша, макар че има доста скептици, които не го чакат. Ние сме българи и мечтаем. Очаквам една хубава победа на Кубрат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР