Боклукът се трупа отново по улиците на Рим, но въпреки

...
Боклукът се трупа отново по улиците на Рим, но въпреки
Коментари Харесай

Рим среща трудности да изпълни седемдневен ултиматум да реши кризата с боклука

Боклукът се натрупа още веднъж по улиците на Рим, само че макар формалното предписание до една седмица той да бъде измит, на хоризонта не се вижда бързо решение, съобщи ДПА.

" Разпореждането ми наподобява неизпълнимо и това много ме безпокои ", сподели кметът на Рим Вирджиния Раджи в оповестено в събота изявление за " Фато куотидиано ".

Италианската столица страда от ендемичен дефицит тук-там за преправка на отпадъците, а през последните месеци ситуацията се утежни още повече, откакто през декември едно от наличните уреди беше разрушено при пожар.

В петък област Лацио, в която влиза и Рим, разпореди общинската работа за непорочност АМА до седем дни да почисти всичкия несъбран отпадък. В разпореждането се добавя, че по улиците в регионите на лечебните заведения и пазарите за храна това би трябвало да стане даже още по-бързо, в границите на 48 часа. В него се съдържа и апел заводите за преправяне на отпадъците в останалите елементи на област Лацио, които се намират отвън Рим, да оказват помощ, като поемат повече боклук от столицата.

Разпореждането обаче не планува санкции за несъблюдение, а един от обектите за сметосъбиране съобщи, че няма да го съблюдава.

Кризата с боклука се усложнява и от политиката. Раджи е от Движение " Пет звезди ", което е част от популисткото съдружно държавно управление в Италия, до момента в който регионалният шеф на Лацио, Никола Дзингарети, е и водач на националната съпротива, отбелязва ДПА.

" Когато беседвам с Дзингарети, в никакъв случай не знам дали беседвам с регионалния шеф на Лацио или с националния секретар (на Демократическата партия) ", съобщи Раджи.

В четвъртък центърът на Рим изглеждаше по-чист по отношение на формалното посещаване на съветския президент Владимир Путин. Но " вълшебството траеше единствено един ден ", означи локалният вестник " Месаджеро ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР