Божков е в ареста от момента, в който кацна на

...
Божков е в ареста от момента, в който кацна на
Коментари Харесай

Съдът решава окончателно дали да остави Васил Божков в ареста

Божков е в ареста от момента, в който кацна на летище София на 25 август откакто се върна с полет от Дубай. Той бе арестуван по главното дело против него, в което прокуратурата твърди, че е управлявал проведена незаконна група, посредством която е ощетил бюджета с 550 млн. лева, несъбрани от такси за хазартната му активност. Решение на съда ще бъде дефинитивно и без право на обжалване в идващите месеци, в случай че не се появят нови обстоятелства и условия.

Ден откакто се върна в България, Божков бе арестуван със правосъдно решение след изговаряне на арбитър Христинка Колева от Софийския градски съд (СГС), която одобри, че има задоволително доказателства против Божков, че направил закононарушенията, за които е упрекнат. Тя одобри, че той може да се укрие и по тази причина би трябвало да остане под стража.

По време на съвещанието по делото от прокуратурата бяха представени многочислени обстоятелства, в това число и такива, които досега не са оповестявани обществено като да вземем за пример имайли на Божков с компания на починалия в самолетна злополука в Русия Евгений Пригожин, които обаче съгласно отбраната нямат нищо общо с делото за хазартната му активност, по което в действителност е обвинен.

 

В момента Божков се намира в следствения арест на бул. " Г. М. Димитров " като от предходната седмица той и фамилията му са с държавна защита, откакто даде показания в два следващи дни, че е плащал подкупи под формата на " такса успокоение " на стойност над 60 млн. лв. на някогашния министър председател Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

 

През последните три години Божков твърди, че това е била цената, с цел да се развива бизнеса му умерено и че е давал единствено към Горанов и Борисов.

В следствието против него всичко стига единствено до равнище служители и ръководител на комисията по хазарт, на които се твърди че е плащал.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР