Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до

...
Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до
Коментари Харесай

Щангистът Божидар Андреев е шампион на Европейското първенство в София

Божидар Андреев завоюва по безапелационен метод купата в категория до 73 кг на Европейското състезание по повдигане на тежести в София. Той не остави никакви шансове на конкуренцията, с цел да стигне до второ европейско злато, съобщи gong.bg.

Андреев бе съвсем непогрешим в „ Арена София “ в четвъртък вечер, като не съумя в откриващия си опит в изхвърлянето, само че по-късно направи пет следващи сполучливи опита пред родна аудитория. След като си обезпечи купата, в последния си опит българинът зарадва публиката с опит за европейски връх в дуела.

Той съумя да изтласка 193 кг, с което усъвършенства най-хубавото достижение на Европа в това придвижване в категорията. Андреев, който бе номер 1 и в изхвърлянето със 155 кг, приключи с дуел от 348 кг, което също е нов европейски връх, а по този метод се изстреля и до трето място в международната класация и на процедура си подпечата квота за Олимпийските игри в Париж това лято.

Андреев остави на цели 12 кг зад себе си втория в крайното класиране Мохамед Йозбек от Турция.

По този метод България към този момент има три златни, един сребърен и един бронзов орден от шампионата в София и води в класирането по медали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР