Божидар Андреев стана европейски шампион по вдигане на тежести в

...
Божидар Андреев стана европейски шампион по вдигане на тежести в
Коментари Харесай

Божидар Андреев посвети златото на любимите хора, които вече го гледат отгоре


Божидар Андреев стана европейски първенец по повдигане на тежести в София с европейски върхове в дуела и в изтласкването и с резултат, който му подсигурява присъединяване на Олимпийските игри в Париж! Българинът победи в категория до 73 кг при мъжете на шампионата в „ Арена София " с дуел от 348 кг (155 в изхвърлянето и 193 в изтласкването). След последния си сполучлив опит на рекордните 193 кг той направи емблематичното си задно салто под бурните аплодисменти на почитателите в залата.
   
Божидар завоюва и златните медали в двете придвижвания.
 
А след триумфа си посвети оценките си на обичаните хора, които е изгубил.

„ Във всеки един миг съм с тях, въпреки физически да ги няма до мен. Сигурен съм, че сега те ме гледат от горната страна и се гордеят с мен за това, което направих. Последният ми опит беше точно за тях – за всички обичани хора, които към този момент не са до мен. За тях са и медалите. Дължа всичко на хората, които към този момент не са измежду нас. Лека им пръст. И още не съм завършил, до момента в който не отида на олимпийските игри и не направя там това, което дадох обещание и на тях. ", съобщи прочувственият Божидар Андреев.

„ Честно казано, от всичко съм удовлетворен от това европейско състезание. Най-доволен съм, че това, което правихме на тренировките, го направих и тук. Гордея се, че го постигнахме с моя треньор и с всички други хора, които ме поддържат. Благодаря на всички от сърце. Дай Боже и отсега нататък да реализираме такива резултати. Вярвам, че отново ще демонстрираме какво можем ние, българите ", сподели още Божидар Андреев.
   
Сребърният орден в дуела в кат. До 73 кг завоюва Мохамед Озбек от Турция с 336 кг, а бронзовият – Ритварс Сухаревс (Латвия) с 331 кг.

Андреев донесе третият златен орден за България от Европейското състезание в София след Ангел Русев (кат. До 55 кг) и Габриел Маринов (кат. До 61 кг). Иван Димов завоюва сребърен орден в кат. до 61 кг., а Джан Зарков – бронз до 55 кг. Така страната ни е с общо пет оценки досега.

Галя Шатова приключи на 5-о място в кат. до 64 кг при дамите в четвъртия ден от европейското състезание на родна земя. 22-годишната българка остана на един сполучлив опит от бронзов орден - и в дуела, и в изтласкването. В изхвърлянето тя направи три сполучливи опита - на 92, 94 и 96 кг. В изтласкването започва с триумф на 115 кг, след което не съумя два пъти на 119 кг, които щяха да й подсигуряват двата бронзови медала. Шатова приключи с дуел 211 кг.

На 16 февруари от 10 часа в категория до 71 кг при дамите (Грепа С) ще подвига Мария-Александра Арнаудова.
На 17 февруари от 10 часа в категория до 76 кг при дамите ще взе участие София Гарсия Стефанова. От 17 часа започва борбата за еропейската купа в категория до 89 кг при мъжете с присъединяване на Карлос Насар.
На 19 февруари от 14 часа в надпреварата за медалите в категория до 102 кг при мъжете влиза Васил Маринов. От 17 часа започва борбата за купата в категория до 109 кг при мъжете с присъединяване на Христо Христов.
На 20 февруари от 13 часа е надпреварата в категория над 87 кг при дамите с присъединяване на Джесика Иванова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР