Божи и Марти са две деца от община Козлодуй. Живеят

...
Божи и Марти са две деца от община Козлодуй. Живеят
Коментари Харесай

Звезди пеят в Козлодуй в подкрепа на две близначета

Божи и Марти са две деца от община Козлодуй. Живеят в село Хърлец в любящо семейство. Диагнозата детска церебрална парализа би могла да бъде по-лека, в случай че тригодишните момчета проходят. Това би могло да се случи след интервенция в Съединени американски щати, за която са нужни 130 000 Щатски долар.
В община Козлодуй са стартирани редица начинания в интерес на двете близначета. Детски градини и учебни заведения ще провеждат коледни базари, а кутии за събиране на средства има към този момент сложени в някои търговски обекти в Козлодуй.
На 30 ноември, петък от 18.00 часа в Дом на енергетика ще се организира огромно събитие, включващоблаготворителен базар и концерт.
Изпълнителите Лора Караджова, Дивна, Ендо, Рафаел, Светли Миланов, танцов състав „ Златия” ще вземат участие в събитието безплатно.
Талончета за вход, на стойност 20 лв. могат да се закупят от касата на читалището в Козлодуй. При предпочитание за спомагателна поддръжка може да се употребяват особено основаните банкови сметки /по долу в текста/.
"Здравейте, ние сме родителите на тези две слънчица - Божи и Марти, които взеха решение да се появят на бял свят по-рано от датата на термина за раждане. Те са дълго чакани деца. Родиха се в 32-ра Горско стопанство - в 7мия месец по 1,600 кг. Бяха в кувьоз 40 дни. Изписаха ги здрави по 2,300 кг. С времето забелязахме, че не демонстрират признаци за обикновено развиване за възрастта си и започнахме да вършим рехабилитация. На година и 6 месеца им сложиха окончателната диагноза Детска Церебрална Парализа. Всеки месец по 10 дни посещаваме профилирани центрове в София и Котел. През останалото време ни образоваха и ние у дома да вършим извършения. Благодарение на рехабилитацията, децата ни започнаха да се обръщат, пълзят, да се изправят, да сядат и да се придвижват със специфична проходилка.
Разбрахме за лекар Парк и неговата надеждна интервенция - Селективна Дорзална Ризотомия, която се прави на гръбначния дирек. Д-р Парк ни дава вярата, че в следствие от интервенцията, ще се отстрани мускулният конвулсия, който пречи на Божи и Марти да проходят. В България такава интервенция не се практикува.
Подадохме документи и получихме отговор след 6 седмици, навръх празника "Малка Богородица ", че децата ни са утвърдени. Сумата е голяма и непостижима за нашето семейство, а интервенцията би трябвало да се направи допустимо най-скоро.
Според доктор Парк след интервенцията Мартин ще има независимо вървене във всяка среда, а Божидар ще върви с бастунче в предпазена среда.
Молим всички Вас да ни помогнете в сбъдването на фантазията на нашите деца.
Благодарим ви от все сърце! ", пишат родителите на децата.
Всеки, който желае да помогне, може да подари средства по банковите им сметки:

Божидар Тихомиров Наков
IBAN:BG66BPBI79444054650501
BIC:BPBIBGSF

Мартин Тихомиров Наков
IBAN:BG50BPBI79444054650401
BIC:BPBIBGSF
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР